Bogdanović: Lokalna uprava na visini zadaka

"Neću biti neskroman ako ustvrdim da bi trebalo mnogo vremena kako bih nabrojao sve što smo uradili "
56 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2013. 15:28h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao je da smatra da je loklana uprava u proteklom periodu oprvadala ulogu servisa građana.

Bogdanović je to kazao govoreći na svečanoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje, u Vladinom domu povodom 13. novembar – Dan Prijestonice Cetinje.

"Smjer kojim ćemo ići sjutra, određuju koraci koje pravimo danas. I zato, svaki korak mora nositi težinu, odgovornost i odvažnost potrebnu za odgovor izazovima sa kojima smo, kao lokalna zajednica, suočeni. Slijedeći takav ideal, danas sasvim odgovorno mogu ustvrditi da smo bili dostojni visine zadatka i značaja izazova koji su u bliskoj prošlosti stajali pred nama. Savjesno i posvećeno, radili smo kako bi realizovali prioritete – ne po sopstvenom nahođenju, već one koje su građani prepoznali kao najznačajnije", kazao je Bogdanović.

Gradaonačelnik Cetinja iskoristi je sjednicu da goste upozna sa svim oni što je urađeno u tom gradu u proteklom periodu.

"Neću biti neskroman ako ustvrdim da bi trebalo mnogo vremena kako bih nabrojao sve što smo uradili u tom periodu", kazao je Bogdanović i kako kaže, naveo samo ključne projekte iz resora koji su od značaja za razvoj grada.

On je govorio o urađenom u privredi, otvorenim novim radnim mjestima, napretku na polju finansija, radovima koji su izvedeni na gradskoj infrastrukturi, projektima iz socijalne politike,obrazovanja,kulture, sporta…

Bogdanović je naveo i koji su to planovi za budućnost.

"Već u narednoj godini, Prijestonica Cetinje započeće niz značajnih projekata, za čiju su realizaciju do sada kraju privedene sve neophodne pripreme. Pod time, prije svega, podrazumijevam rekonstrukciju Studentskog trga i obnovu hotela „Lokanda“, izmještanje ikone Bogorodice Filermose u prostor Cetinjske pećine, izgradnju modernog fudbalskog stadiona na Obilića poljani. Takođe, sljedeće godine rekonstruisaćemo i oba centralna gradska parka", obećao je gradonačelnik.

On je takođe kazao da je upravo danas, povodom Dana grada, pušten testni signal Televizije „Cetinje“. Gradonačelnik je kazao da je uvjeren da je pred Cetinjem vrijeme uspjeha. Pristunima se obratio i predsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Milutin Vukić, koji je kazao da Cetinje predstavlja luču crnogorskog dostojanstva i slobode. Sjednici u Vladinom domu prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima i prvi put predsjednik Vlade Milo Đukanović, zatim već tradiocionalno predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a bili su tu i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, predstavnici sudskih institucija, ministri u Vladi Crne Gore, poslanici u Skupštini Crne Gore, gradonačelnik Glavnog grada i predsjednici niza crnogorskih opština, predstavnici diplomatskog kora…

Uručene nagrade "13. novembar"

Ovogodišnji dobitnici Nagrade "13. novembar", su ginekolog specijalista iz humane reprodukcije Tatjana Motrenko – Simić, bubnjar Dragoljub Đuričić i OŠ "Njegoš". Ispred laureata, posjetiocima se obratila Tatjana Motrenko – Simić, koja je zahvalila gradu na velikom priznanju.

"Iako djeluje kako nas troje, koji smo ove godine dobili Nagradu „13. novembar“, nemamo gotovo ništa zajedničko, nas zapravo veže snažna nit. Zahvaljujući mojoj profesiji, nastaju životi, a kolege iz Osnovne škole „Njegoš“ imaju dužnost da obrazuju te ljude koji stasavaju. A ljudi, umjetnici, kakav je Dragoljub Đuričić, tom životu daju ljepotu", istakla je Tatjana Motrenko – Simić.

Studentske nagrade grada, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uručio je Mariji Nikčević (Fakultet dramskih umjetnosti), Lidiji Nikčević (Fakultet likovnih umjetnosti) i Jovani Bogojević (Muzička akademija).

Galerija

Bonus video: