Popović: Krivokapić se ruga sa zdravim razumom građana CG

Prema njegovim riječima, liberali su znali da izbjegnu "zlu dodjelu saputnika od strane sudbine", pa ih je to koštalo marginalizacije, uz svesrdnu pomoć SDP-a
0 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andrija Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.11.2013. 16:19h

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, tvrdnjama da je to jedina stranka koja je u posljednjih četvrt vijeka bila na pravoj strani istorije, potcjenjuje građane Crne Gore i njihovu memoriju, ocijenjeno je iz Liberalne partije (LP).

Predsjednik LP Andrija Popović kazao je da reaguje povodom „bezbroj puta izrečene neistine Krivokapića, kako je SDP jedini politički subjekt koji je u posljednjih četvrt vijeka bio na pravoj strani istorije“.

"(...) Nijesmo bili u prilici da zapošljavamo isključivo svoje članove po preduzećima koja su bila direktno pod njihovom kontrolom, kao što su Aerodromi Podgorica i Tivat, komunalna i kodovodna preduzeća, Morsko dobro i mnogo drugih“

On je u reagovanju dostavljenom agenciji MINA rekao da Krivokapića mora podsjetiti na misiju liberala, bez koje, kako je naveo, ni u primisli ne bi bilo obnove državnosti Crne Gore i početka demokratizacije.

„Moramo reagovati na njegovo posipanje pepelom, pilatovsko pranje ruku i ruganje sa zdravim razumom građana Crne Gore“, naglasio je Popović.

Prema njegovim riječima, liberali su znali da izbjegnu "zlu dodjelu saputnika od strane sudbine", pa ih je to koštalo marginalizacije i odlaska duboko ispod cenzusa, uz svesrdnu pomoć upravo SDP i partnera "koje mu je zla sudbina dodjelila".

„Pa kao takvi nijesmo bili u prilici da zapošljavamo isključivo svoje članove po preduzećima koja su bila direktno pod njihovom kontrolom, kao što su Aerodromi Podgorica i Tivat, komunalna i kodovodna preduzeća, Morsko dobro i mnogo drugih“, kazao je Popović.

Isto tako, kako je naveo, liberali su, iako marginalizovani, ispod izbornog cenzusa i na granici opstanka, znali da im je "dužnost da stvore državu u kojoj će beskompromisno da vladaju zakoni, a ne volja pojedinaca; državu koja će svoje resurse koristiti, ne da spasava tuđe privatne biznise, već da obezbijedi blagodet svojim građanima".

„I zbog tog našeg stava bili izrugivani i pod jakim udarima, ponajviše SDP-a, a naši članovi nijesu smjeli ni da privire na konkurse u javnim preduzećima i ustanovama koje je kontrolisao upravo 'sudbinom nesrećni' SDP“, dodao je Popović.

On je zahvalio SDP-u na nesumnjivom doprinosu u obnovi nezavisnosti Crne Gore, „ali, ako je i od njih, mnogo je“.

„Vrlo je ružno od Krivokapića da potcjenjuje građane Crne Gore, misleći da imaju memoriju ribice u akvarijumu“, zaključio je Popović.

Bonus video: