Stanišić zamjenik predsjednika Odbora za antikorupciju

Predsjednik Odbora, Predrag Bulatović, kazao je da će od Kolegijuma predsjednika parlamenta zatražiti da se proširi stručna služba tog radnog tijela
6 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2013. 11:19h

Članovi skupštinskog Odbora za antikorupciju, jednoglasno su izabrali poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Obrada Stanišića za zamjenika predsjednika tog tijela.

Odbor je trebalo da razmatra realizaciju plana rada tog tijela za ovu godinu, i da se izjasni o dvije inicijative Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, ali se na zahtjev poslanika DPS-a raspravljalo samo o izboru zamjenika.

Milutin Simović iz DPS-a predložio je da Odbor danas završi izbor zamjenika predsjednika, a da se ostale tačke razmatraju na drugoj sjednici.

"Smatram da je to najbolji predlog, jer bi tako predsjednik i njegov zamjenik mogli da kvalitetno pripreme sledeće sjednice", naveo je Simović.

Predsjednik Odbora, Predrag Bulatović, nakon što je dobio saglasnost ostalih članova, kazao je da će od Kolegijuma predsjednika parlamenta zatražiti da se proširi stručna služba tog radnog tijela.

"U stručnoj službi sada radi samo sekretar, a neophodna su nam dva saradnika, pravne i ekonomske struke, i o tome ću obavijestiti predsjednika i generalnog sekretara Skupštine", kazao je Bulatović.

Bonus video: