DPS očekuje ubjedljivu pobjedu na izborima u Mojkovcu

Medojević je kazao da je u prethodnom periodu DPS je odgovorno vršila vlast u Mojkovcu i realizovala većinu izbornih obećanja
6 komentar(a)
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.11.2013. 15:44h

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) očekuju ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima u Mojkovcu, 16. novembra, saopštio je nosilac liste te partije, Dejan Medojević, navodeći da na izborni rezultat te stranke neće uticati samostalan nastup Socijaldemokratske partije (SDP).

"Na osnovu dosadašnjih rezultata rada lokalne uprave i odgovornog odnosa prema svim građanima Mojkovca, očekujem ubjedljivu pobjedu DPS-a na lokalnim izborima u Mojkovcu", kazao je Medojević agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, u predhodnom periodu DPS je odgovorno vršila vlast u Mojkovcu i realizovala, kako je naveo, većinu izbornih obećanja.

"Rezultat rada odgovorne i domaćinske lokalne uprave jesu brojni kapitalni projekti kultivisano jalovište, izgrađen novi Turističko-informativni centar, rekonstruisan centar za kulturu i sportska dvorana, sređen gradski trg i fasade u centru grada, rekonstruisana ulica Vojislava Šćepanovića", naveo je Medojević.

Kako je dodao, DPS je rekonstruisao i veliki broj asfaltiranih lokalnih puteva, nove vodovode i rekonstruisao stare, i savremenu Službu zaštite i spasavanja.

"Uz sve to Mojkovac je među najmanje zaduženim upravama u Crnoj Gori. Interesantno je čuti i vidjeti šta to naši politički protivnici nude, a većina njih je imala već priliku da se dokaže i pokaže", rekao je Medojević.

Govoreći o postizbornim koalicijama, Medojević je kazao da, u DPS-u, u ovom trenutku, ne razmišljaju o njima, »jer smatramo da za to neće biti potrebe«.

"Poslije lokalnih izbora, samo na dosadašnjim iskustvima, možemo razmišljati o formiranju lokalne vlasti", rekao je Medojević.

On je kazao da je, na ovim lokalnim izborima, najveći konkuren DPS-u koalicija Pobjednički Mojkovac - Miodrag Lekić.

Medojević je kazao da su garant kvaliteta Izbornog progama DPS-a Mojkovca i dosadašnji brojni projekti realizovani u opštini Mojkovac, "koji su vidljivi i prepoznatljivi za sve dobronamjerni i objektivne političke subjekte u našoj opštini"

On je ukazao na šta je tada ličila lokalna uprava, »najbolje im su im rekli oni koji su ih nekada podržavali tokom jedne od predhodnih predizbornih debata«.

Medojević je kazao da je realno očekivati da će DPS ponoviti rezultat sa prethodnih parlamentarnih izbora.

"Podrška Mojkovčana je svakim danom sve veća, na osnovu našeg kvalitetnog Izbornog programa gdje su bez ikakve političke demagogije jasno precizirane aktivnosti koje će ova partija realizovati u narednom periodu, a na dobrobit svojih sugrađana", poručio je on.

Medojević je kazao da su garant kvaliteta Izbornog progama DPS-a Mojkovca i dosadašnji brojni projekti realizovani u opštini Mojkovac, "koji su vidljivi i prepoznatljivi za sve dobronamjerni i objektivne političke subjekte u našoj opštini".

"Osnovu našeg Izbornog programa čine planiranje i uređenje prostora, razvoj turizma i poljoprivrede, unapređenje poslovnog ambijenta i razvoj biznisa, socijalna politika, sport i mladi, uz jasne aktivnosti u svim Mjesnim zajednicama", naveo je on.

Upitan da li će ostati na funkciji gradonačelnika ako DPS pobijedi, Medojević je rekao da će odluku o novom gradonačelniku tog grada, poslije izvjesne pobjede na izborima, donijeti unutarstranački organi te partije.

"Na osnovu dosadašnjih rezultata rada lokalne uprave i mene kao predsjednika za očekivati je da se nastavi sa započetim i da se krene u realizaciju novih razvojnih projekata", kazao je Medojević.

Na pitanje da li će uticati na izborni rezultat to što DPS i Socijaldemokratska partija (SDP) nastupaju samostalno na lokalnim izborima, Medojević je rekao da su očekivanja DPS-a, da ponove rezultat sa predhodnih lokalnih izbora, kada su imali 16 mandata.

"DPS u Mojkovcu ima stabilno biračko tijelo. Dokaz za to je da je DPS u ovom gradu uvijek bila, jeste i biće ubjedljivo najjača politička partija pojedinačno. Nikakav uticaj na izborni rezultat DPS neće imati samostalan nastup SDP", poručio je Medojević.

Bonus video: