Dejan Medojević: Odštetu dobili i lideri opozicije

Nosilac liste DPS-a u Mojkovcu kaže da na izbore neće uticati što je on u aferi “Snimak”
62 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Dejan Medojević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 09.11.2013. 16:08h

Nosilac liste Demokratske partije socijalista(DPS) na izborima u Mojkovcu Dejan Medojević pozvao je nadležne organe da provjere spiskove građana kojima je isplaćena odšteta od vremenskih nepogoda, navodeći da na njima ima funkcionera i odbornika opozicionih partija.

Upitan da li to što je jedan od aktera afere “Snimak” može uticati na rezultata njegove partije i da li je saslušavan u tužilaštvu, aktuelni gradonačelnik Mojkovca je podsjetio da je pred Anketnim odborom za aferu “Snimak” odbacio optužbe da je odštetu isplaćivao samo članovima i naveo da je kompletnu dokumentaciju o isplati odšteta predao Tužilaštvu.

“Ako se neko, ipak, sjeti u ovoj politički iskonstruisanoj priči, da provjeri da li je bilo nekih zloupotreba s moje strane, preporučujem mu da dobro pogleda spisak lica koja su dobila odštetu od elementarnih nepogoda iz februara 2012. godine. Naći će tamo imena lokalnih lidera opozicionih partija i njihovih porodica, nosioca Građanskih lista, opozicionih odbornika i drugih. Pitam ih javno jesu li oni članovi DPS-a pa su zbog toga dobili odštetu. Ako jesu, onda sam kriv”, kazao je Medojević u razgovoru za “Vijesti”.

Šta karakteriše izborni program DPS-a za ove lokalne izbore? Šta biste to izdvojili kao svoju prednost nad ostalima koji učestvuju u ovoj izbornoj trci?

Garant kvaliteta izbornog progama DPS-a Mojkovca su i dosadašnji brojni projekti realizovani u opštini koji su vidljivi i prepoznatljivi za sve dobronamjerne i objektivne političke subjekte. Osnovu našeg izbornog programa čine planiranje i uređenje prostora, razvoj turizma i poljoprivrede, unapređenje poslovnog ambijenta i razvoj biznisa.

Koliko ste zadovoljni onim što je realizovano od izbornog programa i izbornih obećanja sa prošlih lokalnih izbora? Opozicija tvrdi da je ostvareno malo od onog što ste obećavali...

Rezultat rada naše odgovorne i domaćinske lokalne uprave jesu brojni kapitalni projekti kao što je kultivisano jalovište, izgrađen novi Turističko-informativni centar, rekonstruisan centar za kulturu i sportska dvorana, sređen gradski trg i fasade u centru grada, rekonstruisana Ulica Vojislava Šćepanovića, veliki broj asfaltiranih lokalnih puteva, novi vodovodi i rekonstrukcija starih. Interesantno je čuti i vidjeti šta to naši politički protivnici nude, a većina njih je imala već priliku da se dokaže i pokaže.

Na što će te ubuduće posebno obratiti pažnju, ukoliko vam građani ukažu povjerenje za još jedan mandat?

Jedan od najvećih problema opštine je depopulacija stanovništva. Razlog je velika stopa nezaposlenosti, i zato ćemo naredni period iskoristiti za formiranje prve biznis zone i podsticanje razvoja preduzetništva u cilju zapošljavanje prvenstveno mladih ljudi. U tom cilju je ova odgovorna vlast kupila imovinu PTP Bojna njiva gdje će tu vrijednu imovinu iskoristiti za pokretanje malih i srednjih preduzeća koja će doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti u našem gradu.

Odlazak Ašanina nas ojačao, SDP nema uticaj

Kako će se na DPS odraziti činjenica da su mu politički protivnici na izborima SDP i dojučerašnji kolega Ivan Ašanin? Zbog Ašanina i ranijih dešavanja oko izbora gradonačelnika se spekuliše o lošim odnosima unutar mojkovačkog DPS-a. Koliko to može da utiče na izborni rezultat?

DPS u Mojkovcu ima stabilno biračko tijelo, pa smo ubjedljivo najjača politička partija pojedinačno.

Samostalan nastup SDP-a neće imati apsolutno nikakav uticaj na izborni rezultat DPS-a, a još manje, odnosno nimalo nastup Ivana Ašanina. Unutarstranački odnosi u mojkovačkom odboru DPS-a nikada nijesu bili bolji, a odlazak Ašanina samo je ojačao partiju koja nikada nije zavisila od pojedinca.

Sa kim biste pravili koaliciju nakon izbora ako to bude neophodno?

Zasad ne razmišljamo o koliciji. U slučaju da to bude neophodno, držali bismo se dosadašnje prakse i ne bi bilo iznenađenje.

Bonus video: