Konjević ponovo mora da pojašnjava DPS-u

Radna grupa danas pokušava da dođe do dogovora o elektronskoj identifikaciji birača
5 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.11.2013. 07:56h

Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) tražili su da današnjoj sjednici Radne grupa za izborno zakonodavstvo prisustvuje ministar unutrašnjih poslova (MUP) Raško Konjević kako bi se našlo riješenje o predlogu Demokratskog fronta (DF) o elektronskoj identifikaciji birača.

Predstavnici tog političkog saveza napustili su sredinom nedjelje Radnu grupu nakon što članovi iz DPS-a nijesu prihvatili predlog o elektronskoj identifikaciji, za koju je Konjević prvo usmeno, a zatim i MUP pisano potvrdio da je izvodljiva.

“Danas ćemo nastaviti sa radom, što znači da su se dva kopredsjedavajuća dogovorila da pokušamo da uradimo ono što smo rekli”, kazao je Goran Danilović iz DF-a, navodeći da mu nije jasno zbog čega DPS traži da sjednici prisustvuje Konjević.

“Meni nije najjasnije šta to znači s obzirom na to da Ministarstvu svakako treba da pošaljemo nacrt zakona, ali ne smeta nam ukoliko ministar bude imao viška vremena da prisustvuje”. Konjević će se, prema informacijama “Vijesti”, odazvati pozivu.

Danilović je, upitan da li će Radna grupa za jedan dan uspjeti da privede posao kraju, rekao da DF-u ne trebaju dodatni rokovi. Rok za usklađivanje zakona kojim bi trebalo vratiti povjerenje u izborni proces ističe večeras u ponoć.

“S obzirom na to da imamo konkretna rješenja za sve što se tiče elektronske identifikacije birača ne trebaju nam nikakvi dodatni rokovi, kad je u pitanju izborni zakon”, kazao je Danilović.

On je, odgovorajući na pitanje da li će se na dnevnom redu Radne grupe naći zakoni koji nisu završeni i da li će biti vremena da se oni završe, kazao da je to problem DPS-a. “To je briga onoga ko je tri radna dana profitirao i onda prihvatio ono što je prihvatio još u septembru”.

Bonus video: