Cetinje: GF-Miodrag Lekić ne može da nađe prostor za završnu konvenciju

Negativan odgovor su dobili od Hotela "Grand" i SC "Lovćen", a da takav odgovor očekuju i od Skupštine opštine Prijestonice
141 pregleda 0 komentar(a)
Demokratski front Cetinje, Boban Batrićević, Foto: Danijela Lasica
Demokratski front Cetinje, Boban Batrićević, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 07.11.2013. 14:54h

Građanski front - Miodrag Lekić ne može da nađe prostor na Cetinju u kojem će održati završnu konvenciju pred predstojeće lokalne izbore u tom gradu, jer su sa adresa na koje su poslali zahtjeve dobili negativne odgovore, kazao je kandidat za odbornika ispred GF, Boban Batrićević.

"Svi kojima smo poslali zahtjev za ustupanje prostora, odgovorili su nam sa apsurdnim obrazloženjima o njihovoj zauzetosti. Ovo je joše jedna u nizu od potreba da kadar DPS ne bira sredstva, a ni metode u cilju da godinama sticane privilegije i pozicije očuvaju. Tako da je još uvijek na sceni lokalni eksponent birokaratske otuđenosti, koji se trudi da svoj udes preobrazi u svoju privilegiju", kazao je Batrićević.

U GF Vijestima su kazali da su negativan odgovor dobili od Hotela "Grand" i Sportskog centra "Lovćen", a da takav odgovor očekuju i od Skupštine opštine Prijestonice.

U GF navode da se Zetskom domu i Vladinom domu nijesu ni obraćali, "jer ako su te institucije odbile da se u njima održi promocija knjige lider fronta Miodraga Lekića, onda mogu samo da pretpostave kakav bio odgovor bio za konvenciju" .

Inače, direktor SC "Lovćen" je Dragan Ražnatović, čovjek koji je bio direktor i "Grand" Hotela prije par godina, kada Novoj nije dozvoljeno da održi konvenciju u tome hotelu, a čitav incident završen je obračunom predstavnika te stranke i zaposlenih u hotelu.

...prema informacijama koje imaju sa trena, "GF je trenutno najjača opoziciona partija na Cetinju i da će biti glavni konkurent DPS-u, i kao takav okosnica buduće lokalne vlasti na Cetinju"

"Ovo samo pokazuje strah DPS koja svojim lažnim informacijama pokušava da građanima Cetinja stvori pogrešnu sliku o sopstvenoji snazi u Prijestonici koja očigledno pada", kazao je Batrićević.

On je dodao i da prema informacijama koje imaju sa trena, "GF je trenutno najjača opoziciona partija na Cetinju i da će biti glavni konkurent DPS-u, i kao takav okosnica buduće lokalne vlasti na Cetinju".

Nosilac liste ispred GF Božidar Ivanović u svom obraćanju komentarisao je optužbe bivšeg gradonačelnika Cetinja Milovana Jankovića na njegov račun, kojima ga je Janković prozvao da nije nikad ništa uradio za Cetinje.

"Bez obzira na taktiku koju budu primjenjivali u kampanji, a posebno prema meni lično, neću se svakako spustiti na nivo njihovog poimanja odgovornosti prema javno izgovorenoj riječi, a posebno ne na njihovu odgovornost prema istini koju oni vide u duginim bojama. Jedna od takvih istina upravo je saopštena od strane gospodina Jankovića, kojom su pokušali da omalovaže moj odnos prema Cetinju ili tačnije prema cetinjskom sportu i šahu", kazao je Ivanović.

On je kazao „da je bio zaprepašćen izjavom u kojoj Janković kaže da je budućnost Cetinja u rukama mladih DPS-a“.

"To me asociralo na četvrtu deceniju prošlog vijeka i neke mračne poruke o kojima znamo kako su završile, tako da je ovo prilika da izrazim suštinsku razliku između političkih stavova DPS-a i GF, jer mi kažemo da je budućnost Cetinja u rukama mladih Cetinjanki i Cetinjana što je ogromna razlika", kazao je Ivanović.

Bonus video: