Šabović: Članovi DPS-a su diskriminisani

"Siguran sam da moja partija ima najbolje mlade kadrove u Plavu i da na oglasima za posao na kojima se primaju najbolji, oni imaju najveće šanse da dobiju zaposlenje."
102 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2013. 13:21h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik plavskog odbora te stranke Husnija Šabović reagovao je na informaciju da je dogovarao namještanje konkursa zbog partijskog zapošljavanja.

Reagovanje prenosimo integralno:

"Demokratska partija socijalista, njeni članovi i simpatizeri su diskriminisani u Plavu po pitanju mogućnosti dobijanja posla i rješavanja pojedinih životnih pitanja. Kao predstavnik moje opštine, poslanik i predsjednik plavskog DPS-a čitavog sebe dajem da se moj kraj razvija i da moji sugrađani dobiju šansu da bolje žive. DPS je najveća partija u Plavu, podržava je najveći broj građana, koji bi trebalo da imaju jednake šanse da rješavaju svoje probleme, iako im je to uskraćeno. Siguran sam da moja partija ima najbolje mlade kadrove u Plavu i da na oglasima za posao na kojima se primaju najbolji, oni imaju najveće šanse da dobiju zaposlenje. Nažalost, to nije bio slučaj u NP Prokletije. Tamo niko nije zapošljen iz DPS-a. Tamo radi samo direktor koji je član SDP-a i niko više. Kada bi bila istina da ja ili moja partija zapošljavamo po partijskoj osnovi, počeo bih od svoje porodice. Od moje tri ćerke, koje podržavaju DPS, dvije su magistri ekonomije, jedna je diplomirana pravnica, a sve tri su nezaposlene", navodi se u reagovanju Šabovića.

Šabović je saopštio u maju ove godine da je dogovoreno da na konkursu za zapošljavanje u Javnom preduzeću Nacionalni parkovi Crne Gore budu primljeni isključivo članovi DPS.

On je, kako prenosi Dan, to rekao na sjednici Savjeta mladih DPS-a Plav, održanoj 23. maja ove godine.

Šabović je taktiku o zloupotrebama državnih resursa u partijske svrhe stranačkom podmlatku otkrio usred afere "Snimak" i brojnih kritika domaće i inostrane javnosti.

"Negdje do 1. jula imamo obećanje uprave Nacionalnih parkova, Nacionalnog parka Prokletije, zapravo uprave Nacionalnih parkova Crne Gore da će do, negdje 1. jula kada se završi Centar za posjetioce u Gusinju, biti zaposlena dva DPS-ova sa visokom stručnom spremom. To je ono što pripada DPS-u. Pored tri, znači lica koja će ovih dana biti zaposlena a tri od onih koji su se javili na raspisani konkurs. Znači četiri je prijavljeno, tri će biti Dps-ovca i jedan iz SDP-a a nakon toga će biti dva sa visokom stručnom spremom primljena u kancelariji uprave Nacionalnog parka Prokletije", saopštio je 23. maja Husnija Šabović obraćajući se delegatima na konferenciji Savjeta mladih DPs-a Plava, koja je održana u Centru za kulturu.

Galerija

Bonus video: