Nećemo rasipati novac na službene ručkove i putovanja

Prvi čovjek Pozitivne kaže da u cetinjskom budžetu ima novca, ali da se pogrešno troši
56 pregleda 35 komentar(a)
Dragan Cvetković, Foto: Pozitivna CG
Dragan Cvetković, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 05.11.2013. 18:50h

Ukoliko osvoje vlast na Cetinju, Pozitivna Crna Gora će novac iz gradskog budžeta preusmjeriti na one kojima su ta sredstva potrebna, a neće ga trošiti na reprezentacije, ogromne telefonske račune i nekorisna putovanja po inostranstvu kao dosadašnja vlast.

To je u intervjuu “Vijestima” kazao predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne na Cetinju i nosilac liste Dragan Ćiro Cvetković.

“Kvalitetna i efikasna administracija je uslov za ekonomski rast i bolji standard građana. Jasno smo rekli da će gradska uprava Pozitivne voditi 'politiku malih koraka' bez megalomanskih i neiskrenih obećanja.

Pozitivna nije konstituent vlasti, niti partner DPS-a ni u jednoj opštini, ni na državnom nivou. Isto tako ne želimo da 'amnestiramo' nijednu partiju koja to jeste. To je teret koji moraju da ponesu sami

Dio javnosti i analitičara smatra da su ovi izbori na Cetinju 'sudbonosni'- odnosno ako bi došlo do smjene vlasti na Cetinju, da bi to izazvalo lančanu reakciju i u drugim gradovima. Da li i Vi to mislite?

Cetinju pripada da pokrene kapitalne društvene promjene, a smjena vlasti je neminovnost koja će se izvjesno dogoditi. Osnivanjem Pozitivne pokrenuti su društveni tokovi promjena, a nivo opozicione izborne energije je vidno podignut.

Pozitivna je i osnovana da bude pokretač tih promjena. Riječju, na Cetinju je stvorena ' kritična masa' i talas promjena će se proširiti Crnom Gorom.

Koliko očekujete da ćete osvojiti mandata na Cetinju?

Sa Cetinja i sa Pozitivnom kreće demokratska smjena vlasti. Na predstojećim lokalnim izborima Pozitivna će dobiti većinsko povjerenje građana Prijestonice, sa dovoljnim brojem mandata da bude nosilac izvršne vlasti i gradskog parlamentarnog života u naredne četiri godine.

Da li je u tom slučaju moguća koaliciona vlast koju bi činile Pozitivna -SDP-DF?

Više puta smo ponovili da nama nije potrebno licitiranje sa postizbornim koalicijama.

Pozitivna nije konstituent vlasti, niti partner DPS-a ni u jednoj opštini, ni na državnom nivou. Isto tako ne želimo da 'amnestiramo' nijednu partiju koja to jeste. To je teret koji moraju da ponesu sami.

Uostalom, dijametralno su suprotne priče o postizbornim kombinatorikama koje ove partije odašilju u drugim gradovima u kojima se održavaju izbori. Negdje su malo sa pozicijom, a negdje malo sa opozicijom.

Da li se plašite da može doći do „nikšićkog“ scenarija i na Cetinju nakon izbora?

'Nikšićki scenario', kako ga nazivate, je davno ispričana i potrošena priča.Taj scenario nije ni Nikšić, a još manje Cetinje. Nije ni Pozitivna, nego jedino i samo DPS. Pozitivna Crna Gora je Cetinju ponudila postojanu listu koja će u svemu dostojno zastupati interese građana Prijestonice.

Da li bi Pozitivna tražila mjesto gradonačelnika u mogućim razgovorima o postizbornoj koaliciji, ako osvoji najviše mandata?

Mi ćemo u svemu ispoštovati glas i volju građana Prijestonice.

Za Pozitivnu je veoma važno da ponudimo odgovorne, stručne i vrijedne ljude koji će svoje znanje i rad uložiti u nimalo laki posao vršenja vlasti u Prijestonici.

Niko ko nije posvećen poslu i nema adekvatne rezultate rada neće raditi u lokalnoj vlasti, bez obzira na partijsku pripadnost.

Zbog čega građani Cetinja treba da glasaju za Pozitivnu?

Svaku partiju čine ljudi, a Pozitivna nudi spoj mladosti i iskustva, ljude i sa znanjem i sa energijom koji mogu da se uhvate u koštac sa brojnim problemima koje nam je ostavila aktuelna vlast.

Bonus video: