Ministar naredio da se zaposli ćerka poslanika DPS-a

Šef odborničkog kluba SDP-a optužio Miodraga Radunovića za partijsko zapošljavanje u Domu zdravlja u Plavu
169 pregleda 69 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Miodrag Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2013. 07:43h

Predsjednik odborničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini opštine Plav Enes Drešković optužio je ministra zdravlja Miodraga Radunovića da je po partijskoj liniji tražio da se ćerka poslanika DPS-a Husnije Šabovića, Azemina, zaposli kao pravnica u Domu zdravlja u Plavu.

Drešković tvrdi da je ministar od Sabine Markišić, direktorke Doma zdravlja “Branko Zogović” u Plavu, tražio da bez konkursa zaposli kćerku poslanika DPS-a.

U Radunovićevom ministarstvu optužili su Dreškovića da “iznosi neistine”, navodeći da nije bilo partijskih intervencija za popunjavanje mjesta pravnika u plavskom Domu zdravlja.

“Po nalogu ministra, bez oglasa, direktorici Doma zdravlja bukvalno je naređeno da se Radunoviću pošalje zahtjev u kojem traži saglasnost da se u radni odnos primi osoba koja je završila program stručnog osposobljavanja za lica sa visokostečenim obrazovanjem, i to na neodređeno vrijeme. Pri tom je prekršen zakon, kako bi se primio kandidat za kojeg je ministar zainteresovan i za kojeg on izdaje naređenje", navodi se u saopštenju koje je Drešković poslao “Vijestima”.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" za 5. novembar

Bonus video: