Pozitivna: Sjednice DPS-a liče na scene iz "Kuma"

"Kako to da su građani varani u nadi da će dobiti kredit koji niste ni mislili dati, iako računate na njihove glasove?"
106 pregleda 59 komentar(a)
Ažurirano: 04.11.2013. 19:20h

Afera „Snimak” je pokazala i to da sjednice Glavnog odbora DPS-a više liče na sjedjeljke iz filma „Kum” nego li na sastanak političke stranke, saopšteno je iz Pozitivne.

"Dok vrh DPS-a ponavlja tezu da je afera “Snimak” napad na državu, oni bi trebalo da znaju da DPS nije država već da je to stranka koja vrši vlast. Vlast koju su dobili tako što su krali na izborima i to je afera “snimak” jasno pokazala svim građanima Crne Gore. To je razlog zašto je ona objelodanjena javnosti", navodi se u saopštenju.

DPS: Priznanje Pajovića potvrda da je afera Snimak iskonstruisana >>>

U Pozitivnoj smatraju da umjesto što "vrh DPS-a zamajava javnost infantilnim pričama, oni treba da objasne kako to da je za zapošljavanje bitno da donesete četiri sigurna glasa, a ne da ste završili školu ili da ste sposoban i efikasan radnik?".

"Kako to da su građani varani u nadi da će dobiti kredit koji niste ni mislili dati, iako računate na njihove glasove? Kako to da kod elementarnih nepogoda i socijalnih davanja nije bitno u koliko ste teškoj situaciji, već da li vas lokalni DPS šef misli pomaziti ili ne? Da podsjetimo, DPS putem pisanja i birisanja iz biračkog spiska, poništavanja važećih listića, ubacivanjem po 30-40 listića u glasačku kutiju i izmišljenim glasanjem putem pisma vrši krađu na izborima . I na kraju, zar vrh DPS-a misli da je to izborna volja građana, kad ni nakon tolikih krađa koje opisuje afera “snimak” ne mogu dobiti ni 40 % na izborima?", piše u saopštenju Pozitivne.

Oni smatraju da je jedina istina o aferi „Snimak” da je to da su "aktivnosti njenih protagonista direktno uperen e protiv države Crne Gore, njene suverenosti i njene evropske budućnosti. Stoga će i nalogodavci morati snositi političke i sudske posljedice".

"Sve ostale neozbiljne i neodgovorne priče koje dolaze sa adresa vrha DPS-a govore da na vrhu vlasti imamo grupu prevaranata koji hoće da proćerdaju državu i unište perspektivu budućih generacija zarad svojih vila, luksuznih automobila i milionskih računa u inostranstvu. Zato je dobro da građani, kada gledaju u te vile i luksuzne automobile i kada slušaju o njihovim milionima, znaju kako i na čijoj muci su oni “zarađene”. Afera “snimak” je ovu istinu ogolila do kraja, i vjerujemo da će tih i takvih dokaza biti još, i zato je bilo potrebno da građani znaju da državu ne ugrožavaju oni koji otkrivaju istine, već oni koji kreiraju beznađe kako bi oni koji krađom na izborima jedva dobiju 40 %, nastavili da se lično bogate na račun države i svih njenih građana", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: