Cvetković: Sve što kažemo – uradićemo, sve što započnemo – završićemo

“Građani mogu da računaju da su sa nama potpisali ugovor"
5 komentar(a)
Dragan Cvetković, Foto: Pozitivna CG
Dragan Cvetković, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 02.11.2013. 11:54h

Građani Cetinja Pozitivnu Crnu Goru ne vide kao alternativu, već kao jedini izbor, smatra nosilac liste te partije za predstojeće izbore u Prijestonici, Dragan Cvetković.Prema njegovim riječima, očekivanje najvećeg broja građana Prijestonice je da će Pozitivna na lokalnim izborima, koji će biti održani 16. novembra, dobiti veliko povjerenje i ostvariti respektabilan izborni rezultat.“Na nama je da to povjerenje opravdamo”, kazao je Cvetković agenciji MINA. On je rekao da svi trendovi nesumnjivo pokazuju da će Pozitivna biti nosilac izvršne vlasti i gradskog parlamentarnog života u narednom četvorogodišnjem periodu. To su, kako je naveo, činjenice koje nijesu zasnovane samo na istraživanjima. “Od kada smo ušli u politički život Prijestonice, svakodnevno razgovaramo sa velikim brojem naših sugrađana, dobijamo sugestije i predloge, a ima i kritika. Nama je veoma važno da oslušnemo ‘bilo prijestonog grada’”, kazao je Cvetković.

“Prijestoni grad će 16. novembra poslati snažnu poruku – vrijeme demokratske smjene vlasti i političkih promjena je došlo”

On je rekao da je, uostalom, predizborni program Pozitivne nastao upravo uz široke konsultancije sa građanima. “Njihove predloge i sugestije smo samo pretočili u jasan Program. Izvršna vlast Pozitivne ne želi da gradsku politiku donosi sama, sve programe i ključne odluke ćemo donositi uz najšire konsultacije sa građanima”, pojasnio je Cvetković.On je kazao da je njihov početni i krajnji cilj da otvore vrata gradske uprave i vrate vlast građanima Prijestonice.“Građani mogu da računaju da su sa nama potpisali ugovor. Sve što kažemo – uradićemo, sve što započnemo – završićemo”, poručio je Cvetković.Na pitanje u čije biračko tijelo su najviše “ušli” na Cetinju, on je rekao da Pozitivna ima svoje birače.“To su svi slobodni građani Cetinja koji u nama vide stranku koja donosi dugo očekivane promjene u Prijestonici i Crnoj Gori”, precizirao je Cvetković.On nije želio da kaže sa kojim je partijama Pozitivna spremna da sklapa koaliciju poslije izbora, navodeći da su trenutno veoma posvećeni predizbornim aktivnostima. “Nakon izbornog dana, kada za to dođe vrijeme, Pozitivna će veoma odgovorno pristupiti formiranju vlasti. Bez ikakve sumnje, ispoštovaćemo izbornu volju naših birača i uopšte građana Prijestonice”, kazao je Cvetković.Upitan da li smatra da je opozicija na Cetinju dovoljno jaka da smijeni aktuelnu vlast, on je rekao da je, prvi put nakon desetak godina, veoma visok nivo izborne energije na Cetinju podignut, i da je stvorena "kritična masa". Ta energija se, kako je naveo, može i čuti i osjetiti. “Prijestoni grad će 16. novembra poslati snažnu poruku – vrijeme demokratske smjene vlasti i političkih promjena je došlo”, smatra Cvetković.Prema njegovim riječima, kao i bezbroj puta do sada, sa Cetinja će krenuti luča koja će se u narednom periodu proširiti Crnom Gorom. “Sa Cetinja i sa Pozitivnom kreće ‘crnogorsko proljeće’”, dodao je Cvetković.

Bonus video: