Hejg: UK će pomoći dalji evropski i evroatlantski put Crne Gore

Tokom posjete Londonu, Lukšić je održao predavanje na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka na temu “Vanjsko-politički prioriteti Crne Gore”
2 komentar(a)
Vilijam Hejg, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Vilijam Hejg, Igor Lukšić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 30.10.2013. 19:31h

Crna Gora ima snažnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva na evropskom i evroatlantskom putu, poručio je državni sekretarom za vanjske poslove u Vladi Britanije i Sjeverne Irske Vilijam Hejg nakon sastanka u Londonu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Igorom Lukšićem.

Hejg se, kako je saopšteno iz MVPEI, posebno interesovao za jačanje saradnje dvije države u oblasti ekonomije.

“On je upoznao Lukšića sa interesovanjem britanskih kompanija za investiranje u energetske projekte u Crnoj Gori. U smislu jačanja ekonomskih odnosa, pozdravio je inicijativu za održavanje Crnogorsko-britansko investicionog foruma naredne godine”, kaže se u saopštenju.

Lukšić je, kako se navodi, britanskog kolegu upoznao sa naporima Crne Gore kada su u pitanju ključne oblasti u evroatlanstkim integracijama, kao i o inicijativi Zapadnobalkanske šestorke.

“Hejg je kazao da opipljive i konkretne incijative mogu pomoći pretpristupni proces država regiona”, kaže se u saopštenju.

Lukšić se sastao i sa predsjednikom Odbora za EU u Gornjem domu Parlamenta lordom Timom Bosvelom.

“Bosvel je pohvalio pragmatičnost koncepta nove inicijative Zapadnobalkanska sestorka, ističući da će zajednički nastup država regiona doprinijeti boljoj iskorišćenosti EU fondova, te ekonomskom razvoju”, navodi se u saopštenju.

Tokom posjete Londonu, Lukšić je održao predavanje na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka na temu “Vanjsko-politički prioriteti Crne Gore”.

Bonus video: