Krivokapić: SDP je najozbiljnija konkurencija DPS-u

„Da smo konkurencija vidi se na Cetinju, gdje smo glavna konkurencija DPS-u..."
62 pregleda 37 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.10.2013. 14:56h

Socijaldemokratska partija (SDP) najozbiljnija je politička konkurencija Demokratskoj partiji socijalista (DPS), što se najbolje vidi na Cetinju, kazao je lider SDP-a, Ranko Krivokapić.

Upitan da prokomentariše ocjenu premijera Mila Đukanovića da ne mogu partije koje imaju šest, sedam ili devet odsto na izborima govoriti DPS-u šta da radi, kao i činjenicu da je SDP nazvao političkom konkurencijom, Krivokapić je rekao da se politička kultura zasniva na argumentima, a ne na veličini.

"(...) Mislim da ćemo, uz pomoć podrške birača, preuzeti Cetinje i tu nalazim osjećaj konkurentnosti, što je dobro, da u crnogorskom bloku imamo drugi blok koji konkuriše DPS-u“

On je dodao da je SDP najozbiljnija politička konkurencija DPS-u.

Prema njegovim riječima, Đukanović nije mislio na SDP kada je govorio o procentima, „jer smo mnogo jača i veća partija i nijesam se prepoznao u tom dijelu procenata“.

„Da smo konkurencija vidi se na Cetinju, gdje smo glavna konkurencija DPS-u i mislim da ćemo, uz pomoć podrške birača, preuzeti Cetinje i tu nalazim osjećaj konkurentnosti, što je dobro, da u crnogorskom bloku imamo drugi blok koji konkuriše DPS-u“, kazao je Krivokapić novinarima u parlamentu, nakon premijerskog sata.

Upitan da li je za njega Snimak završena priča, što je Đukanović kazao, Krivokapić je rekao da je to pitanje za Evropsku komisiju, „iz koje su naveli da očekuju da se nastavi i u pravnom političkom pravcu ta priča“.

„Komisija to pita na evropski način i ako nema pojedinačne odgovornosti mogli bi se misliti da je to organizovana aktivnost neke partije“, naveo je Krivokapić.

On smatra da je zbog toga dobro „da se te stvari preispitaju unutar partija, kako ne bi cijela stranka vukla krivicu za neke pojedinačne aktivnosti“.

„I premijer je danas kazao da smatra da su to pojedinačni stavovi, ali ako to ne bude iskazana kao pojedinačna odgovornost, onda se u evropskom standardu demokratije to podrazumijeva i mnogo organizovanija aktivnost“, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: