Kolašin: SNP traži savez sa Frontom

Većinu u kolašinskom parlamentu ima koalicija DPS i Grupe građana, koja broji 18 odbornika, dok SNP i partije koje čine DF imaju 11 predstavnika u lokalnom parlamentu
68 pregleda 1 komentar(a)
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Đuro Milošević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.10.2013. 16:52h

Kolašinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) poslao je Demokratskom frontu incijativu za početak razgovora o formiranju koalicije za lokalne izbore, koji će na proljeće biti održani u Kolašinu.

Takvu odluku u kolašinskom SNP-u pravdaju izbornim rezultatima predsjedničkih izbora u aprilu, kada je kandidat opozicije Miodrag Lekić osvojio 500 glasova više od aktuelnog predsjednika države Filipa Vujanovića.

Predsjednik opštinskog odbora SNP-a Đuro Milošević smatra da je koalicija najbolji način da se ispoštuje volja birača.

"Da bi se valjano pripremili za predstojeće izbore, neophodno se u što kraćem roku dogovoriti o terminu razgovora, koji bi bili početak aktivnosti na formiranju koalicije”, kazao je on.

Predsjednik izbornog štaba DF-a u Kolašinu Aleksandar Dožić kazao je da će inicijativa stranke na čijem je čelu Srđan Milić biti ozbiljno razmotrena, navodeći da će stav o tome biti donijet u optimalnom roku. On je kazao da će odluka o inicijativi SNP-a biti proslijeđena organima DF.

"Front se sastoji od više konstinuenata, u skladu sa protokolom ćemo donijeti odluku. Brzo ćemo izaći sa konačnim stavom, mada nema potrebe za prevelikom žurbom, zbog toga što je do raspisivanja lokalnih izbora, u političkom smislu je ostalo još puno vremena”, rekao je Dožić.

Većinu u kolašinskom parlamentu ima koalicija DPS i Grupe građana, koja broji 18 odbornika, dok SNP i partije koje čine DF imaju 11 predstavnika u lokalnom parlamentu. SDP ima dva odbornika u Skupštini opštine Kolašin.

Nakon saradnje na predsjedničkim izborima Demokratski front i SNP zajednički nastupaju na lokalnim izborima u Mojkovcu, koji će biti održani 16. novembra.

Bonus video: