Milić protiv produženja roka za završetak rada na setu izbornih zakona

"Neću tražiti produženje sigurno", kazao je Milić i dodao da izborno zakonodavstvo nije samo posao Radne grupe, već svih poslanika u parlamentu kao i posao države
1 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.10.2013. 16:35h

Kopredsjedavajući Radne grupe za izborno zakonodavstvo Srđan Milić kazao je da neće tražiti produženje roka kako bi to skupštinsko tijelo završilo svoj rad na setu izbornih zakona.

Milić je kazao da je na kolegijumu predsjednika Skupštine dogovoreno da se rok za Radnu grupu može produžiti samo u slučaju da to zatraže on i kopredsjedavajući iz Demokratskte partije socijalista Milutin SImović.

"Neću tražiti produženje sigurno", kazao je Milić i dodao da izborno zakonodavstvo nije samo posao Radne grupe, već svih poslanika u parlamentu kao i posao države.

Iako je današnja sjednica bila previđena za raspravu o Zakonu o registru prebivališta veći njen dio protekao je u raspravi o rokovima koji ističu.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Goran Danilović kazao je da ni on ne želi novo produženje roka i dodatnih 250 eura koje bi Skupština uplatila svakom članu tog tijela.

"Uzalud ćemo uzeti 250 eura, Ne želim da me gledaju tako”, rekao je Danilović.

Simović je kazao da je veliki dio krivice što rok ističe, a posao još uvijek nije završen.

"Daleko smo od rješenja, postavljali ste nerealne zahtjeve”, rekao je Simović.

Poslanik DF-a Milutin Simović kazao je da je rad tekao sporo jer DPS nije htio da iznosi konkretne stavove o ponuđenim rješenjima.

"Ja neću sa ovim na plenum, mene zanimaju stavovi DPS-a, a ne znam ih”, kazao je Đukanović.

Kopredsjedavajući Milić i Simović poručili su da podgrupe koje rade nacrte zakona moraju aktivnije raditi preostala dva dana.

Milić je članovima Radne grupe saopštio odgovore Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u kojima se navodi da se prebivalište birača nije provjeravalo terenski, i zaključio da su podaci o prebivalištu loši.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) pozvao je kolege iz Radne grupe da pronađu rješenje kojim se osobama koje nemaju crnogorsko državljanstvo boravak neće prekidati izdavanjem lične karte kao što je to do sada bio slučaj.

Na sjednici je postignut dogovor da se osobe koje žive u inostranstvu, ukoliko tamo borave duže od dvije godine moraju doći u Crnu Goru da ponovo prijave prebivalište.

Bonus video: