Medojević: Osvojićemo vlast na Cetinju i dovešćemo investitore koji će obnoviti Obod

"Već duže vrijeme imam kontakte sa jednim renomiranim investitorom, koji već pravi planove i traži mogućnost da obnovi neke pogone Oboda"
59 pregleda 24 komentar(a)
Nebojša Medojević, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Nebojša Medojević, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 29.10.2013. 15:20h

Lider PZP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, poručio je da će “Građanska lista-Miodrag Lekić” osvojiti vlast na izborima 16. novembra na Cetinju, i da će kao lokalna vlast dovesti par renomiranih investitora, koji će pokrenuti neke pogone u Obodu.

Medojević nije htio da kaže o kojim investitorima se radi.

"Naravno, zbog delikatnosti teme ja vam sad ne mogu reći o kojem investitoru je riječ, ali to je investitor koji će obnoviti dio pogona Oboda, dio proizvodnog programa Oboda sa novom tehnologijom, naravno sa ljudima iz Cetinja i iz CG koje će raditi uglavnom u toj fabrici"

"Već duže vrijeme imam kontakte sa jednim renomiranim investitorom, koji već pravi planove i traži mogućnost da obnovi neke pogone Oboda. Dakle, to je prvo naše obećanje. Postoji investitor, on nije htio da uloži do sada, jer ne želi da plaća korupciju DPS-u i nije naišao u lokalnoj samoupravi na ljude koji znaju kako da pomognu i riješe to pitanje", kazao je Medojević, govoreći na pres konferenciji povodom otvaranja novih prostorija DF-a u Prijestonici.

Medojević smatra da je najveći problem i Cetinja i Crne Gore siromaštvo i korupcija.

"Kod siromaštva ključna posljedica jeste nezaposlenost, posebno mladih ljudi, gdje je stopa nezaposlenosti preko 50 odsto. Vi znate da mladi čovjek poslije završene škole, ako vrlo brzo ne dobiju posao, gube svoja znanja, svoje vještine i to prelazi u jedan sociološki fenomen koji dovodi Crnu Goru u veliki izazov i mi moramo da odgovorimo na sve to", kazao je Medojević.

On je poručio “da je došlo vrijeme da država preuzme odgovornost za ekonomski razvoj, za privlačenje inostranih investicija i ono što je najzdravije jeste grinfild investicije”.

"Dakle treba da vlada zajedno sa lokalnom upravom učini sve da ovdje otvorimo nove investicije, nove pogone, da zaposlimo mlade ljude", kazao je Medojević.

On je siguran da će zajedno sa drugim opozicionim partijama 16. novembra osvojiti vlast na Cetinju.

"Imamo ljude spremne za to. Ključni politički događaj jeste promjena vlasti i formiranje vlade. Mi ćemo dakle sa ovim investitorom otpočeti razgovor, uraditi to što vlada treba da uradi, da subvencionišemo otvaranje novih radnih mjesta iz budžeta i da učini sve da taj investitor što prije realizuje svoju investiciju.

Naravno, zbog delikatnosti teme ja vam sad ne mogu reći o kojem investitoru je riječ, ali to je investitor koji će obnoviti dio pogona Oboda, dio proizvodnog programa Oboda sa novom tehnologijom, naravno sa ljudima iz Cetinja i iz Crne Gore koje će raditi uglavnom u toj fabrici", rekao je Medojević.

To nije jedini razvojni projekat koji obećava DF, drugi se odnosi na interesovanje investitora da se otvori autovilidž blizu Cetinja.

"Radi se o jednom posebnom konceptu, koji ima veliku popularnost i veliku atraktivnost. To je jedno posebno naselje gdje bi svjetski modni brendovi imali svoje butike po diskontnim cijenama. U tom dijelu bi moglo da se zaposli 300-500 ljudi uglavnom sa Cetinja. Takav jedan autovilidž ne postoji nigdje u regionu, osim u Inđiji", kazao je Medojević.

On je objasnio da postoji veliko interesovanje i tržišna opravdanost i zbog turističke sezone i zbog povezanosti sa Dubrovnikom, Hercegovinom, Albanijom.

"Jedan takav koncept mogao bi da se realizuje i taj autovilidž, koji je brend koji ima svoju franšizu, koji pripada kompaniji koja to radi širom Evrope, mogao bi vrlo brzo da bude realizovan i ovdje u okolini Cetinja. I za to postoje kontakti. I taj investitor traži da ima poštenu i stručnu vladu koja neće tražiti korupciju, vladu koja se neće ugrađivatii u te poslove jer je riječ o renomiranim firmama", rekao je Medojević.

Vujanović Jordancima nudi vodu i meso iz CG, a mi to uvozimo

Medojević se u svom obraćanju dotakao i predsjednika Filipa Vujanovića, i njegovog puta za Jordan.

"Mene zaista čudi ovih dana da niko lažnom predsjedniku države nije rekao, kada ide u posjetu Jordanu i kada nudi da mi izvozimo meso i vodu, da mi godišnje uvozimo tridesetak miliona eura mesa i osam miliona eura flaširane vode i da mi nažalost zbog politike ove vlade nemamo dovoljno ni vode ni mesa da bi zadovoljili naše tržište, a ne da izvozimo dalje", rekao je Medojević.

On je takođe kazao da će jedan od prvih poteza njihove vlasti na Cetinju biti osnivanje sekretarijata za poljoprivredu i ribarstvo.

"Ovo su tri važne poruke koje sam želio da vam uputim sa ove pres konferencije.

Naravno ono što treba da uradimo je da smijenimo nesposobnu vlast na Cetinju, a onda i da dođemo do formiranja prve stručne, demokratske vlade koja će zajedno sa vlastima Cetinja učiniti čitav niz konkretnih mjera da riješimo ključni problem Cetinja - nezaposlenost, a onda ide i siromaštvo i zaostajanje", zaključio je poslanik DF-a.

Bonus video: