Darmanović i Mičel: Odlična saradnja i strateško partnerstvo dvije zemlje

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima koji su pred Evropom, kao i u regionu Zapadnog Balkana, te dogovorili nastavak intenzivnog političkog dijaloga
56 pregleda 1 komentar(a)
Srđa Darmanović, Ves Mičel, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđa Darmanović, Ves Mičel, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 28.07.2018. 11:32h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Vesom Mičelom (Wess Mitchell), saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Kako navode Darmanović je izrazio zadovoljstvo veoma dobrim savezničkim odnosima i apostrofirao važnost održanja proaktivne uloge SAD u regionu Zapadnog Balkana.

"Pomoćnik državnog sekretara Mičel ukazao je na odličnu bilateralnu saradnju i strateško partnerstvo dvije zemlje u okviru Sjevernoatlantskog saveza. Pohvalio je lidersku i stabilizirajuću ulogu Crne Gore u regionu i iskazao podršku Sjedinjenjih Američkih Država napretku naše države na putu ka članstvu u EU", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izazovima koji su pred Evropom, kao i u regionu Zapadnog Balkana, te dogovorili nastavak intenzivnog političkog dijaloga.

Tokom posjete Vašingtonu, ministar Darmanović sastao se i sa Heder Konli, potpredsjednicom Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) za Evropu, Evroaziju i Arktik i direktorkom programa za Evropu ove “think-tank” organizacije, kao i sa Dejmonom Vilsonom, izvršnim potpredsjednikom Atlantskog savjeta.

Bonus video: