Abazović: Crna Gora je dobila kredibilnu proevropsku alternativu

Lider URA je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Italije na putu evropskih integracija i izjavio da je uvjeren da će se pozitivni trendovi odnosa nastaviti i u budućnosti.
86 pregleda 5 komentar(a)
Luka Zelioli, Dritan Abazović, Foto: URA
Luka Zelioli, Dritan Abazović, Foto: URA
Ažurirano: 27.07.2018. 15:56h

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović razgovarao je danas sa novim amabasodorom Italije u Crnoj Gori, Lukom Zeliolijem.

Abazović je posebno pričao o formiranju ad hoc parlamentarne radne grupe koja bi trebalo da tretira pitanja iz Plana URA i Demokrata.

“Crna Gora je na posljednjim izborima dobila konstruktivnu proevropsku, evroatlanstku i građansku alternativu, odnosno koaliciju URA- Demokrate", istakao je Abazovic.

“Stoga smo, kao odgovorna opozicija odmah ponudili Plan za institucionalnu reformu. Očekujemo da svi politicki akteri podrže naš Plan, kao i da uzmu aktivno ućešće u radu ad hoc tijela. Svi zajedno moramo prioritetno raditi na unaprjeđenju izborne reforme u Crnoj Gori", naglasio je Abazović. “Naša je obaveza da podižemo nivo političke debate, ostavljajući biračima procjenu naših predloga, podržavajući univerzalne vrijednosti i demokratske standarde, u cilju realizacije evropske agende”, zaključuje Abazović.

Abazovic i Zelioli su saglasni da su odnosi Italije i Crne Gore izuzetno dobri. Lider URA je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Italije na putu evropskih integracija i izjavio da je uvjeren da će se pozitivni trendovi odnosa nastaviti i u budućnosti.

Bonus video: