Udruženja građana "Cetinje svih nas" ne ide na "fingirane izbore"

"Dakle u izbornoj farsi, mi kao udruženje građana nećemo učestvovati, jer pobjednik ovih izbora se već naslućuje"
0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.10.2013. 11:16h

Predstavnici Udruženja građana "Cetinje svih nas" poručili su da nijesu predali izbornu listu za predstojeće izbore na Cetinju „jer ne žele da učestvuju u fingiranim izborima, na kojima se već zna pobjednik.

Jedan od osnivača tog udruženja, bivši liberal Dejan Radoman kaže „da su se izgleda obistinile predizborne analize iz vladajućih struktura DPS-a , da će se na lokalnim parlamentarnim izborima na Cetinju prijaviti veliki broj partija i udruženja, kao i da će se veliki broj glasova razliti u korist DPS-a.

"Da će se to i dogoditi govori i činjenica da je dva sata pred zaključenje lista bilo prijavljeno osam partija. Da bi potvrdila predizbornu projekciju pobjede, DPS mora da računa i na veliki broj rasutih glasova od partija koje neće preći cenzus. Pretpostavljamo da će takvih glasova biti između 600 do 800, a možda i više. Uzevši u obzir sve te činjenice odlučili smo da listu ne predamo i time ne učestvujemo u fingirane - i već unaprijed projektovane rezultate sa poznatim ishodom", kazao je Radoman.

On je potencijalnim glasačima tog udruženja poručio "da shodno svom izboru i nahođenju glasaju neku od opozicionih partija, kako bi se time mogućnost rasutih glasova smanjila makar za neki procenat".

"Dakle u izbornoj farsi, mi kao udruženje građana nećemo učestvovati, jer pobjednik ovih izbora se već naslućuje. Ovom prilikom želimo svim učesnicima izbornog procesa mnogo uspjeha sa porukom onom ko bude vršio vlast, a to je da interes grada i građana bude uvjek ispred interesa pojedinca partija ili udruženja", kazao je Rdaoman u ime Udruženja građana “Cetinje svih nas”.

Na predstojećim izborima na Cetinju 16. novembra učestvovaće osam izbornih lista.

Liste su predali: Demokratska partija socijalista –„Da pobijedi Cetinje-Milo Đukanović“ , Socijalistička narodna partija –„Za naše Cetinje istinsku prijestonicu Crne Gore, Socijaldemokratska partija „Možemo bolje“, Građanski front-Miodrag Lekić „Tvoj izbor”, Pozitivna Crna Gora „Srcem za Cetinje“, Liberalna partija- „Za Cetinje, nego što“, Pokret za vladavinu prava „Pokret za časno Cetinje“ i Pravedna Crna Gora „Pravda za prijestonicu“.

Bonus video: