Danilović: Nećemo dozvoliti da se Đukanović izruguje javnosti

„Nećemo pristustvovati ni premijerskom satu, jer predsjednik Vlade, Milo Đukanović kaže da je sve izmišljeno"
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 12:06h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) nastaviće da selektivno bojkotuje rad parlamenta dok afera Snimak ne dobije politički i pravosudni epilog, saopštio je šef tog poslaničkog kluba, Goran Danilović.On je početku skupštinskog zasjedanja, na kojem će biti razmatrano nekoliko zakona, kazao da je Front prinuđen da nastavi sa selektivnim pristupom sjednicama parlamenta.„Front je nezadovoljan što parlamentarna većina podrazumijeva da je afera Snimak završena priča, a za naš savez važi rečenica iz Izvještaja Evropske komisije da taj slučaj mora dobiti poitčki i pravosudni epilog“, rekao je Danilović.Danilović je saopštio da će poslanici Fronta prisustovati raspravi o rezoluciji načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju i o Predlogu zakona o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru koji je inicirao taj savez. On je naveo da Front neće pristati da se potpuno uključi u skupštinski rad i da se riješi parlamentarna kriza, dok afera Snimak ne dobije politički epilog i dok tužilac ne krene u njeno rasvjetljavanje.„Nećemo pristustvovati ni premijerskom satu, jer predsjednik Vlade, Milo Đukanović kaže da je sve izmišljeno. Nećemo dozvoliti da se Đukanović izruguje javnosti, jer Brisel traži epilog afere Snimak“, rekao je Danilović.On je dodao da se u Frontu nadaju da će Radna grupa dijelom riješiti aktuelnu situaciju. „Nadamo se da će 2014. biti godina stabilizacije političkih prilika, a Front ne pristaje da se dan proglasi za noć što neko drugi ima većinu“, precizirao je Danilović.On je pozvao Demokratsku partiju socijalista i Socijaldemokratsku partiju da se odgovori na zahtjev, „ne samo opozicije, već i Komisije da afera Snimak dobije politički epilog i da tužilac radi svoj posao“.„Pažljivo ćemo analizirati svaki potez vlasti, a sve radimo iz razloga, da više nikada ne bude spornih izbora. Siguran sam da će naš pristup znati da cijeni i ostatak opozicije, vjerujući da ćemo zajednički naći način da odgovorimo na sve izazove“, naveo je Danilović.

Vježbaju bojkot

Kako su "Vijesti" danas objavile, poslanici Demokratskog fronta najvjerovatnije će učestvovati samo na dvije tačke dnevnog reda današnjeg zasjedanja parlamenta i to prilikom rasprave o predlozima rezolucije o evropskim integracijama Crne Gore i o zaštiti državih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru koji je predložio funkcioner Fronta Branko Radulović.

Front time želi da podsjeti na svoju odluku o selektivnom bojkotu parlamenta zbog, kako smatraju, krađe na predsjedničkim izborima i zahtjeva sa građanskog protesta.

Prema informacijama “Vijesti”, predstavnik DF-a na kolegijumu predsjednika Skupštine Goran Danilović kazao je kolegama da i oni, kao i EU, očekuju pravosudni i politički epilog afere “Snimak”.

Navodno je rekao da je “sada na potezu DPS i tužilaštvo”, i da će budući politički potezi Fronta zavisiti od političkog i pravnog ishoda afere “Snimak” i od rezultata rada Radne grupe za vraćanje povjerenja u izborno zakonodavstvo.

Danilović je sinoć “Vijestima” kratko potvrdio ove navode.

Funkcioneri DF Nebojša Medojević i Predrag Bulatović u prethodna dva dana javno su komentarisali da li bi zbog izostanka rezulatata u istrazi afere “Snimak” trebalo bojkotovati Skupštinu ili ići na šire vidove političke borbe.

Galerija

Bonus video: