Krivokapić: Nema zakulisnih pregovora oko formiranja nove vlasti

"Jedini način je da 41 poslanik u Parlamentu glasa za raspisivanje izbora", kazao je Krivokapić
8 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2013. 14:02h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da nema nikakvih zakulisnih pregovora oko formiranja nove vlasti i da se SDP zalaže za promjene na izborima.

On je odbio poziv jednog od lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića da SDP sa opozicijom i manjinskim strankama formira tehničku Vladu.

"Nema nikakvih pregovora. Jedini način je da 41 poslanik u Parlamentu glasa za raspisivanje izbora", kazao je Krivokapić nakon sastankom sa turskim kolegom Cemilom Çiçekom.

Ogovarajući na Medojevićeve optužbe da je krivac što je Anketni odbor za aferu "Snimak" usvojio tehnički izvještaj, Krivokapić je kazao da to nije tačno.

On je potvrdio da je uoči donošenja izvještaja imao pregovore sa funkcionerima DF-a, navodeći da za dogovor ima kapacitet i tokom pregovora o povratku opozicije u Parlament a i Ustavnom odboru, aludirajući na pregovore sa liderom DF-a Miodragom Lekićem i poslanikom Goranom Danilovićem.

"Kada imate sa kim da pregovarate, onda dođete do dogovora koji je moguć u datom momentu. U ovom slučaju, to se nije desilo", kazao je predsjednik Parlamenta.

Krivokapić je kazao da je SDP ponudio svoje zaključke koji su bili prihvatljivi u tom momentu i podsjetio da je poslanik SNP-a Obrad Gojković u Skupštini rekao da mu je žao što nije glasao za zaključke.

Pozivajući se na zaključke, Krivokapić je kazao da od DPS-a očekuje da utvrdi političku odgovornost svojih funkcionera u aferi "Snimak".

Bonus video: