Đukanović sa savjetnicima obilazi mauzolej na Lovćenu

U oktobru će biti održana svečana sjednica Skupštine Crne Gore u čast osnivanja Njegoševog senata
0 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Ministarstvo kulture
Branislav Mićunović, Foto: Ministarstvo kulture
Ažurirano: 17.10.2013. 08:42h

Predsjednik Vlade i Koordinacionog odbora za organizaciju proslave 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, Milo Đukanović govoriće u subotu na svečanosti povodom rekonstrukcije Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, saopšteno je iz Vlade.

Prema ranijim najavama, rekonstrukcija mauzoleja, koja je povjerena Direkciji javnih radova, trebalo je da bude gotova krajem septembra, kada je bilo predviđeno da govori premijer.

Prema programu proslave jubileja, u oktobru će biti održana svečana sjednica Skupštine Crne Gore u čast osnivanja Njegoševog senata, a u novembru će u Beranama biti organizovana svečana akademija.

Odboru, osim Đukanovića, čine njegovi savjetnici Milan Roćen i Živko Andrijašević, rektori univerziteta Mediteran i Donja Gorica Slobodan Backović i Veselin Vukotić, ministri nauke i prosvjete Sanja Vlahović i Slavoljub Stijepović, profesor Fakulteta likovnih umjetnosti Pavle Pejović, prorektor Univerziteta Crne Gore Nataša Đurić, naučnik Đorđe Borozan i direktor Instituta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić.

Bonus video: