Jovićević: Đukanovićeva izjava odaje nesigurnost

Jovićević je agenciji MINA kazao da njemu ta izjava djeluje „dosta panično
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2013. 19:08h

Izjava premijera Mila Đukanovića da su afere koje su aktuelne u posljednje vrijeme izmišljene, i da im je cilj blaćenje države, odaje nesigurnost pred njihovim neminovnim raspletom, smatra profesor Svetozar Jovićević.Đukanović je kazao da u Crnoj Gori ne postoji organ koji će zaštiti institucije od stalnog napada na njih, i da je to zajedničko za sve afere koje se u poslednje vrijeme pojavljuju.

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša Jovićević je agenciji MINA kazao da njemu ta izjava djeluje „dosta panično“.„Nijesam znao da su naši političari tako ugroženi, i da ih institucije neefikasno štite. Prije sam vjerovao da te institucije neefikasno štite obične građane“, rekao je Jovićević.To je, kako je naveo, njegov snažan utisak, stvoren na osnovu brojnih slučajeva, i najnovijih i onih od ranije. Jovićević je kazao da je, kad se radi o najnovijoj aferi o „crnim trojkama“, razumljivo da neko mora biti kriv - ili bivši šef policije kojeg njegov saradnik direktno optužuje, a određeni svjedoci to potvrđuju, ili onaj koji te optužbe iznosi bez dokaza.

„E, u tome 'ako' je problem. Premijer nije ostavio nikakvu dilemu, tako da je ova izjava najdirektnija osuda Brajuška Brajuškovića“, smatra Jovićević.Prema njegovim riječima, ako Brajušković nije u stanju da argumentuje svoje tvrdnje, onda treba i da odgovara. „Dakle, s obzirom na to kako je saopštena, izjava premijera više odaje nesigurnost i paniku pred raspletima tih afera koji će uslijediti, prije ili kasnije“, zaključio je Jovićević.

Galerija

Bonus video: