DF predstavio izbornu listu na Cetinju: Vratiti prijestonici mjesto koje joj pripada

"Cetinje je grad sa najviše istorije po glavi stanovnika u svijetu, ali ujedno i sa najviše siromaštva, i to se mora mijenjati"
912 pregleda 20 komentar(a)
Miodrag Lekić, Demokratski front na CT, Foto: Danijela Lasica
Miodrag Lekić, Demokratski front na CT, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 14.10.2013. 14:30h

"Cetinje je grad lažnih obećanja, a misija Demokratskog fronta je da se probudi građanska svijest i da se Cetinju vrati mjesto koje mu pripada", poručilio su predstavnici Demokratskog fronta, koji su na Cetinju predstavili odborničku listu od 33 kandidata za lokalni parlament.

Nosilac liste Građanski front - Miodrag Lekić - "Tvoj izbor", Božidar Ivanović, kazao je "da je on kao poštovalac svake napredne ideje sa zadovoljstvom i obavezom prihvatio da bude nosilac liste ispred DF na cetinjskim izborima.

"Radujem se što ćemo imati priliku da na Cetinju promovišemo građansku svijest jer smatram da je to jedan od osnovnih preduslova za funkcionisanje demokratije u punom smislu. Mislim da to neće biti teško ostvariti na Cetinju, jer je to grad koji ima građansku tradiciju", kazao je Ivanović.

Na drugom mjestu na listi DF nalazi se Tijana Tina Samardžić, istoričarka umjetnosti. Ona je kazala da je lista Građanskog fronta okupila ljude koji se bore za ostvarenje ideja, a ne za lične interese i političko uhljebljenje.

"Uvjerena sam da naša lista na najbolji način artikuliše glas građanskog Cetinja, jer se sastoji od predstavnika svih struktura društva. Građanski front nudi jedan novi kvalitet na političkoj sceni, jer ga čine stranački neopredijeljenje ličnosti i politički nekompromitovani pojedinci", kazala je Samardžić.

Ona je poručila da će njihov front u predstojećoj kampanji, a kasnije u skupštini prijestonice, kao i sa pozicija izvršne vlasti, zastupati i braniti interese grada i njegovih građana bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost i različitost.

"U kampanji ćemo promovisati drugačiju političku kulturu koja se neće bazirati na velikim i teškim riječima, praznim obećanjima i floskulama. Želimo da pokažemo da etika i politika nijesu suprotstavljene kategorije", kazala je Samardžić.

Ispred Demokratskog fronta obratio se i njegov lider Miodrag Lekić koji je kazao da je misija opcije koju predstavlja da se zaustavi agonija koja traje godinama u Crnoj Gori i da se probudi građanska svijest u njoj.

"Cetinje je grad lažnih predizbornih obećanja. O tome bi se mogla knjiga napisati, šta je sve obećano. Naša misija je da se probudi uspavana građanska svijest, u Crnoj Gori. Zato će to biti veliki događaj da se to buđenje desi upravo ovdje na Cetinju. Da se dogodi protest protiv degeneracije svega. A kad kažem protest mislim na kulturan protest. Mi ne želimo da se sukobljavamo, da upotrebljavamo teške riječi", poručio je Lekić.

On je u svom obraćanju novinarima kazao "da je Cetinje grad sa najviše istorije po glavi stanovnika u svijetu, ali ujedno i sa najviše siromaštva, te da se to mora mijenjati".

Govoreći u ime OO DF Tijana Samardžić, kazala je da su otvoreni za sve postizborne koalicije sa grupacijama koje imaju isti cilj kao i oni.

"Sasvim prirodno, jedino koalicija sa vladajućom strankom DPS ne dolazi u obzir. Kada je riječ o SDP, mi ih na Cetinju doživljavamo kao opoziciju koja želi da mijenja stvari", kazala je Samardžić.

DF listu će predati narednog utorka.

Na listi i doskorašnji odbornik SNP-a

Prvi na listi Građasnkog fronta je Ivanović, druga Samardžić, treći je istoričar Boban Batrićević, slijede Nikola Bećo Latković i Svetozar Sveto Šofranac.

Šesti na listi GF-a je Ninoslav Nino Klauđerović koji je dugogodišnji fukncioner SNP-a, koji je podnio ostavku na odborničko mjesto zbog lošeg rezultata SNP-a na parlamentarnim izborima, poslije njega su Dragica Radusinović, Mladen Bošković, Valentina Burić, Mirko Martinović.

Sljedeći na listi je arhitekta Dragoslav Caro Mijušković, zatim Ivana Martinović, Vladimir Vlado Abramović, Nikola Krneta, Biljana Milić, Marko Jovović, Miruna Mijanović, Bojan Rajević, Ana Stanojević.

Dvadeseti na listi GF-a je Đuro Đonović, slijede Zdravko Drašković, Dragana Rajević, Zlatko Hajduković, Andrija Gazivoda, Velimir Radoman, Lidija Marković, Vladimir Rudović, Milanka Hajudković, i Ivan Martinović.

Na tridesetoj poziciji je Vesna Batrićević, iza nje su Marko Mijanović, Ivana Martinović, i Aleksandar Saša Samardžić.

Bonus video: