OKRETANJE LEĐA

Bogdanović: SNP uskraćuje prava vjernicima CPC

On je dodao da će istina, prije ili kasnije, izaći na vidjelo, te da vjeruje da će tragovi najupornijih aktera u borbi protiv autokefalnosti CPC, još biti otkrivani
10 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 14.10.2013. 08:22h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović poručio je Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) “da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna, a da crnogorski narod nije nacija bez svog ognjišta, doma i vodilje”.

Reakcija Bogdanovića uslijedila je nakon napada predstavnika OO SNP-a Cetinje, koji su kazali da je Bogdanović polaganjem kamena temeljca za Crkvu Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, pokazao da ne želi da bude gradonačelnik svih građana i da se lokalna vlast, kršeći ustavno određenje da su vjerske zajednice odvojene od države, stavlja na stranu CPC.

On je dodao da će istina, prije ili kasnije, izaći na vidjelo, te da vjeruje da će tragovi najupornijih aktera u borbi protiv autokefalnosti CPC, još biti otkrivani.

“Crnogorci su uvijek bili privrženi pravdi i istini. Okrenuti budućnosti, obnovićemo i vratiti sve što nam je pripadalo. A pojedini lokalni politički akteri, koji ovih dana, napadaju lokalnu upravu i ponižavaju CPC, neka se zapitaju zbog čega okreću leđa svom gradu, svom narodu i svojoj državi”, kazao je Bogdanović.

Gradonačelnik Cetinja u svom reagovanju dodaje i da predstavnici OO SNP, pokušavajući da presuđuju o vjerskim pitanjima i pozivajući na uskraćivanje prava znatnom dijelu crnogorskog naroda, ostaju na fonu prevaziđene politike.