Bojkot dok sve ne bude pravno jasno

Kako “Vijesti” saznaju, članovi GO su podržali prethodni stav Predsjedništva DF da se izađe u najširoj koaliciji na izborima u Mojkovcu
63 pregleda 3 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Vučurović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.10.2013. 06:59h

Glavni odbor Nove odlučio je da ta partija učestvuje, u sklopu Demokratskog fronta (DF), na izborima na Cetinju i Mojkovcu, i podržao prethodnu odluku Predsjedništva DF da na izbore u Petnjici ne treba učestvovati sve dok pravna procedura ne bude potpuno jasna.

Portparol Nove Jovan Vučurović kazao je da je ta odluka na jučerašnjoj sjednici GO donijeta jednoglasno.

Kako “Vijesti” saznaju, članovi GO su podržali prethodni stav Predsjedništva DF da se izađe u najširoj koaliciji na izborima u Mojkovcu. Podržan je i stav da se na Cetinju nastupi kao Građanski front - Miodrag Lekić - Tvoj izbor i donijete neophodne, statutom predviđene odluke o koalicionim nastupima koje obavezuju sve strukture Nove.

GO Nove je odlučio i da podrži raniji stav Predsjedništva DF da kroz pravnu proceduru, koja je usmjerena i prema Ustavnom sudu, treba pokazati nepostojanje adekvatnih uslova za održavanje prvih izbora u Petnjici sve dok situacija pravno ne bude potpuno jasna. U Novoj su zaključili da se na Ustavnom sudu dokaže kako su narušena osnovna demokratska pravila neraspisivanjem lokalnih izbora i u Beranama, do juče matičnoj opštini za Petnjicu.

U ime poslaničkog kluba poslanika DF Goran Danilović je uputio Ustavnom sudu žalbu na odluku predsjednika Filipa Vujanovića da raspiše izbore, odnosno na odluku Državne izborne komisije da ne da mišljenje na raspisane izbore u Petnjici.

U saopštenju koje je potpisao Vučurović, GO je usvojio i finansijski izvještaj Nove za prošlu godinu i konstatovao da je stranka poslovala u skladu sa Statutom i važećim zakonima

Bonus video: