Demokrate Zeta: Vlast bez rezultata gubi podršku birača

"Očigledna trvenja, moguće zavade među interesnim grupacijama na lokalu, ili pak nemogućnost izbora adekvatnog kadrovskog rješenja za prvog čovjeka opštine samo su neki od potencijalnih razloga zašto Zeta još uvijek nema izabranog predsjednika Opštine"
72 pregleda 0 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 26.07.2018. 13:29h

Koristivši ultimativni rok za izbor predsjednika lokalnog parlamenta u Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, aktuelna skupštinska većina izabrala je nosioca funkcije čelne osobe lokalne zakonodavne vlasti. Međutim, neuobičajeno je bilo toliko dugo čekanje na izbor uzevši u obzir da je u prethodnim sazivima upravo slična skupštinska većina bila prilično efikasna kada je u pitanju izbor najbitnijih reprezenata na nivou vlasti u Zeti, saopšteno je iz Demokrata Zeta.

Iz te partije je saopšteno da je karakteristika u predhodnim sazivima bila da se predsjednik SO i predsjednik Opštine biraju na prvoj konstitutivnoj sjednici, bez odlaganja i prekidanja zasijedanja, što nije slučaj nakon nedavno održanih lokalnih izbora.

"Očigledna trvenja, moguće zavade među interesnim grupacijama na lokalu, ili pak nemogućnost izbora adekvatnog kadrovskog rješenja za prvog čovjeka opštine samo su neki od potencijalnih razloga zašto Zeta još uvijek nema izabranog predsjednika Opštine", poručuju Demokrate.

Kako navode, "sve su prilike" da će građani još neko vrijeme čekati na izbor prvog čovjeka koji će rukovoditi lokalnom administracijom" i dodaju da je neophodno da se izbor obavi što prije jer promjena formalno-pravnog statusa iz Gradske opštine u Opštinu u sastavu Glavnog grada nosi sa sobom niz novina u funkcionalnom i organizacionom smislu.

"Građani Zete ne bi smjeli biti taoci nesposobnosti pozicije da kompletira formiranje organa upravljanja. Naviknuti na odlaganja realizacije infrastrukturnih objekata, građani su računali da će formiranje vlasti ići makar nešto bržom dinamikom", navodi se u saopštenju.

Kako nadalje tvrde Demokrate Zeta, u pokušaju skrivanja "svoje nemoći da procese na lokalu učine efikasnijim i svrsishodnijim", DPS redovno čini neargumentovane napade i prozivke na račun opozicije.

" U letargiji zbog gubitka apsolutne vlasti, što je svakako neuspjeh i pirova pobjeda, drznuli su se da prozivaju opozicione odbornike po pitanju odborničkih naknada, na samom početku mandatnog perioda. Dokazani trgovci izbornom voljom, skrivajući „rat“ među svojim ešalonima, očigledno su dobro analizirali razloge pada podrške svojoj političkoj opciji. Čini se da taj pad podrške, tih hiljadu glasova manje od onoga što ste očekivali, dovoljno govori o tome kako ste radili u prethodnom mandatu. Ako do sada niste apsolvirali da vlast bez rezultata može samo da gubi podršku birača, valjda vam je sad sve jasno", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: