EK: Đukanović da vrati sve kovertirane ostavke

Kod zapošljavanja u državnoj i javnoj upravi, ukazala je EK, mora da se uzme u obzir ko je najbolji, a zapošljavanje mora da bude pošteno
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2013. 07:49h

U zaključcima godišnjeg izvještaja Evropska komisija je ocijenila da su usvajanja Zakona o državnoj upravi i novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima pozitivni koraci.

Kod zapošljavanja u državnoj i javnoj upravi, ukazala je EK, mora da se uzme u obzir ko je najbolji, a zapošljavanje mora da bude pošteno.

Razlog za zabrinutost su unaprijed napisane ostavke, i ti dopisi moraju da se vrate onima koji su ih potpisali, stoji u tekstu EK.

Premijer Milo Đukanović je na početku mandata zatražio od starješina svih državnih organa, institucija i preduzeća da unaprijed potpišu kovertirane ostavke.

To je rezultat političkog dogovora šefa DPS-a sa liderom SDP-a Rankom Krivokapićem koji je pravdan navodnom željom da se lakše odreknu onih koji ne rade dobro svoj posao. Kritičari tog poteza su ocijenili da je to pokušaj disciplinovanja onih kadrova koji bi mogli biti politički neposlušni.

Bonus video: