Vučković napustio kontrolno saslušanje: Ja nijesam korumpiran!

"Vi ovaj dom koristite da bi se vrijeđali i poslije tužili kroz privatne parnice"
58 pregleda 49 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2013. 10:45h

Vršilac dužnosti VDT Veselin Vučković napustio je kontrolno saslušanje u odboru za antikorupciju zbog tvrdnji da je izvještaj tužilaštva o aferi "Snimak" sraman, te da je ta državna institucija najkorumpiranija u Crnoj Gori.

Nakon što su te konstatacije iznijeli poslanik DF-a Koča Pavlović i pravni savjetnik MANS-a Veselin Radulović, Vučković je kazao da mu nakon 30 godina rada niko nije rekao da je korumpiran, pa je napustio sjednicu. On je Radulovuiću poručio da će svoj obraz braniti pravnim sredstvima i poručio mu da analizira svoj rad u državnoj službi.

"Mene neće niko ovdje vrijeđati i govoriti neistine. Zbog toga nemam paravo da budem na ovoj sjednici", kazao je Vučković i pored poziva poslanika DPS-a da ostane do kraja.

Na Vučkovićeve primjedbe da ga predsjednik odbora nije zaštitio od uvreda Predrag Bulatović je kazao da se to skupštinsko tijelo bavi borvom protiv korupcije i da je nelogično da se riječ korupcija ne pominje na sjednicama. On je Vučkoviću pokušao da pojasni da su oštre kvalifikacije dio skupštinskog vokabulara. Tužilac je kazao da na to neće pristati.

"Vi ovaj dom koristite da bi se ljudi vrijeđali i poslije tužili kroz privatne parnice. Ja sam bio tužilac u predmetima koji se pominju u izvještaju i ako imate dokaze da sam korumpiran iznesite ih", kazao je Vučković.

Članovi optozicije prethodno su ocijenili da tužilaštvo nije radilo ništa da bi ispitalo zloupotrebe državnih resursa u aferi snimak.

Bonus video: