Cetinje: Kusovac prvi na listi, Vujović otišao iz SDP

Vujović je “Vijestima” rekao da je iskusnim članovima stranke bilo mjesto na vrhu liste
237 pregleda 9 komentar(a)
SDP, Cetinje, Foto: CdM
SDP, Cetinje, Foto: CdM
Ažurirano: 11.10.2013. 19:38h

Član cetinjskog odbora Socijaledmokratske partije (SDP) Radivoje Vujović napustio je tu stranku zbog nezadovoljstva izbornom listom socijaldemokrata u prijestonici. On je na sjednici odbora u srijedu zamjerio stranačkim kolegama što su ga postavili na kraj izborne liste.

Prema informacijama “Vijesti”, na čelu liste SDP-a u prijestonici biće šef cetinjskog odbora Ivan Kusovac, drugi je Ivan Gazivoda, direktor bolnice “Danilo Prvi” na Cetinju dok je treći šef medijskog pula Mirko Stanić.

Vujović je “Vijestima” rekao da je iskusnim članovima stranke bilo mjesto na vrhu liste, podsjećajući da je on u SDP-u od osnivanja.

“Ne slažem se sa sadašnjim odlukama užeg vrha SDP-a, koji su predlagali da ja budem 30. na listi a Borislav Banović da bude na dnu liste. Na vrh je stavljeno dvoje-troje mladih ljudi koji su ušli u partiju prije mjesec dana, i zato sam u znak protesta napustio partiju poslije dvije decenije”, kazao je Vujović “Vijestima”

On je kazao da tokom političke karijere nije žalio novac za stranku, ali da za uzvrat nije tražio ništa osim poštovanja. Vujović je podsjetio da je do 1997. godine bio član GO, ali da je taj stranački organ napustio nakon odluke da SDP uđe u koaliciju sa DPS-om.

Na pitanje da li će se angažovati u nekoj drugoj partiji, Vujović je kazao da je imao razgovore o tome ne želeći da precizira sa kim. “Imam razgvore, ali je još rano o tome govoriti. Ovu sam odluku donio jer sam razočaran u vrh stranke”.

U opštinskom odboru SDP-a na Cetinju kazali su da žale zbog Vujovićeve odluke, navodeći da je odbor jednoglasno usvojio izbornu listu sa 33 kandidata.

“Radna grupa koja je radila na pripremi liste je imala izuzetno zahtjevan posao da od 78 kandidata i kandidatkinja izabere 33 koji će biti na listi, ali će svako od onih koji nijesu na njoj predstavljati SDP jednako kao i ovi koji jesu. Kolega Vujović je na početku sjednice odbora izrazio nezadovoljstvo listom i izjavio da zbog toga napušta partiju, zbog čega izražavamo žaljenje, cijeneći sve što je učinio za SDP u proteklom periodu”, navode u cetinjskom odboru.

Na pitanje da li će nesuglasice u prijestonici uticati na izborni rezultat stranke u prijestonici, iz SDP-a su istakli da će na izborima 17. novembra dobiti još veću podršku nego prije četiri godine kada ih je podržalo 20 odsto građana.

Portal CdM je sinoć objavio da je Kusovac članovima OO SDP-a dostavio svoj predlog na kojem piše:

“Sa DPS-om nećemo u postizbornu koaliciju ni pod kojim uslovima. Sa ostalim partijama je moguće praviti postizborne koalicije zavisno od rezultata i konkretnih međusobnih dogovora”.

Bonus video: