"Abazoviću je bolje da brine za svoju stranku u osipanju, nego što dušebriži nad SDP-om"

"...bojimo se da se nemate baš čime pohvaliti, sem da ste iznevjerili očekivanja vaših poštovanih birača..."
14 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 10.10.2013. 18:48h

"Gospodinu Abazoviću bi bilo mudrije da se pobrine za sopstvenu stranku u osipanju, nego što dušebriži nad SDP-om. Kada vas napusti toliko funkcionera u samo par mjeseci onda je nedopustivi luksuz baviti se drugima umjesto samima sobom", navodi se u reagovanju Socijaldemokratske partije (SDP) na izjavu poslanika Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića, u kojoj je on, pored ostalog, navodi da bi "SDP konačno trebala da sa riječi pređe na djelo i raskine koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)".

"Ako ga i pored svih svojih problema ipak muči SDP, Abazović bi trebalo da zna da SDP i traje skoro četvrt vijeka jer je uvijek znao da nađe prave odgovore koje potvrdi vrijeme - pa će to znati i ovoga puta. I onda kada smo branili višenacionalnu Crnoj Goru od pošasti nacionalizma ratnih devedesetih, i onda kada smo obnavljali nezavisnost, i onda kada smo očuvali Taru, državne resurse, Termoelektranu i energetski sektor u vlasništvu drzave, utemeljivali politiku EU i NATO integracija, razvijali prijateljstvo sa komšijama, kao i onda kada smo uvodili zastavu i himnu ove zemlje i crnogorski jezik", navodi se u reagovanju SDP-a, koje potpisuje portparol partije Mirko Stanić.

To su, dodaje Stanić, "neka od naših kapitalnih djela gospodine Abazoviću, a priznajemo da je u našem radu bilo i grešaka za koje smo uvijek spremni da preuzmemo odgovornost".

"Kada je riječ o vašim djelima, bojimo se da se nemate baš čime pohvaliti, sem time da ste iznevjerili očekivanja vaših poštovanih birača, i to samo nakon godine od osnivanja stranke. Ako ne vjerujete nama pitajte vaše osnivače - bivše članove, odbornike, poslanike, funkcionere i savjetnike. Nikšićka sapunica sa vama kao glavnim akterima pokazala je vaše realne političke domete i ozbiljnost. Zato vaši birači, kojih je istina sve manje, od vas očekuju više političke mudrosti kako bi vaša sezona bar nešto duže trajala".

Bonus video: