Sjutra saslušanje Veselina Vučkovića pred Odborom za antikorupciju

2 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2013. 14:00h

Članovi Odbora za antikorupciju obaviće sjutra kontrolno saslušanje vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselina Vučkovića povodom aktivnosti koje su preduzete na rasvjetljavanju afere Snimak.

Vrhovno državno tužilaštvo odbacilo je većinu krivičnih prijava protiv čelnika Demokratska partije socijalista (DPS) u vezi sa aferom Snimak uz obrazloženje da "nema dokaza da su izvršili krivična ili prekršajna djela".

VDT zaključilo je da postoji osnovana sumnja da su zaposleni u Centru za socijalni rad u Pljevljima, uoči parlamentarnih izbora u oktobru 2012, počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja i povrede slobode pri glasanju zbog navodne kupovine glasova za DPS isplatom jednokratnih socijalnih naknada od 50 eura za 395 građana.

Tužilaštvo je u svim drugim slučajevima vezanim za aferu Snimak, i slučajevima zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe odbacilo krivične prijave, osim u predmetima navodnog zapošljavanja preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i raspodjele novca Svjetske banke preko Ministarstva poljoprivrede za MIDAS projekte.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović rekao je ranije da je za njega i sve u opoziciji, kao i za ubjedljivo veliki dio javnosti u Crnoj Gori, afera Snimak čvrst dokaz kako se organizovano i sistematično osmišljava, kreira i sprovodi, kršenjem zakona i zloupotrebom vlasti, prekrajanje stvarne volje građana.

"Ako Vrhovni državni tužilac ne procesuira neke aktere iz Snimka zbog zloupotreba, već na prvom koraku hvaljene normativne promjene u tužilaštvu i pravosuđu doživjeće totalni debakl", ocijenio je on.

Bonus video: