Liberalna partija: Amandmane ne može niko osporiti

Amandmanima LP-a predviđeno je da se državna himna intonira na konstutivnom zasjedanju i početku redovnog proljećnjeg i jesenjeg saziva
60 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.10.2013. 13:20h

Amandmani Liberalne partije na predložene izmjene Poslovnika Skupštine, koji predviđaju intoniranje državne himne, usvojeni su i niko ih, osim eventualno Ustavnog suda, ne može osporiti, saopšteno je iz te stranke.

Amandmanima LP-a predviđeno je da se državna himna intonira na konstutivnom zasjedanju i početku redovnog proljećnjeg i jesenjeg saziva. Predlagač izmjena Poslovnika, poslanik SNP-a, Aleksandar Damjanović, povukao je u parlamentu svoj predlog, nakon što je 42 poslanika podržalo amandmane poslanika LP, Andrije Popovića.

“Zbog različitih medijskih interpretacija dva amandmana Popovića na Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Skupštine, koje su podržali poslanici apsolutnom većinom glasova na jučerašnjoj sjednici Skupštine, pojašnjavamo da su oni usvojeni i niko ih ne može osporiti osim eventualno Ustavnog suda Crne Gore”, saopšteno je iz LP.

Izmjenama Poslovnika, koje nijesu usvojene u srijedu, trebalo je da bude definisano koje će radno tijelo da predlaže parlamentu kanidate za sudije Ustavnog suda i članove Sudskog savjeta i da razmatra predlog o vrhovnom državnom tužiocu.

Bonus video: