DPS: Danilović nije iznad Amfilohija

"Danilović osvećenje hrama u Podgorici vidi kao "kraj uzaludnog rata DPS-a protiv SPC-a", a ne vidi da njen mitropolit nagrađuje predsjednika DPS-a za pomoć i slavi vječnost Crne Gore"
69 pregleda 7 komentar(a)
Hram Hristovog vasrsenja akademija, Filip Vujanović, Foto: Luka Zeković
Hram Hristovog vasrsenja akademija, Filip Vujanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2013. 13:13h

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da "ne može biti partner političkog gubitnika Gorana Danilovića".

Danilović je za "Vijesti" kazao da DPS ne može biti koalicioni partner nikom u Demokratskom frontu (DF) iako je vidljivo da ta stranka pokušava da se primakne srpskom biračkom tijelu koje glasa za opoziciju.

"Gubio je i danas gubi političke duele u svim strankama u kojima je bio, počev od DPS-a, gubio je na izborima svugdje gdje je stigao. Ne možemo biti partneri sa njim ni zbog toga što on govori neistine, a neistina nije most partnerstva. Danilović osvećenje hrama u Podgorici vidi kao "kraj uzaludnog rata DPS-a protiv SPC-a", a ne vidi da njen mitropolit nagrađuje predsjednika DPS-a za pomoć i slavi vječnost Crne Gore. Nije Danilović iznad Amfilohija, iako bi htio da bude", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da je "neistina da je Danilović predstavnik svih Srba, ili kako on voli da kaže, pravoslavaca u Crnoj Gori, niti je to njegov Srpski front, jer su na parlamentarnim izborima izgubili u svim pravoslavnim sredinama".

"Danilović hoće da bude i otac zakona i demokrata, a još nije izbrojao 3% glasova od predsjedničkih izbora i pokušava da poništi glasanje na mjestima gdje nije zadovoljan rezultatom. DPS ne može biti partner onih koji glasaju protiv interesa Crne Gore, a žive u njoj i od nje, koji ne ustaju na njenu himnu, ne poštuju njene simbole. Ne, ne možemo i nećemo biti partneri sa braniocima neistine i gubitnicima sjećanja i poštovanja prema volji građana u Crnoj Gori. Ko hoće neka mu je srećno. Sa Danilovićem neće dugo trajati", navodi se u saoptenju DPS-a.

Bonus video: