Glavni grad: Nije istina da je Mugoša prijetio Bošnjak

"Sasvim je jasno da u riječima koje je izgovorio gradonačelnik nije bilo prijetnje, ni "tihe" ni bilo kakve druge, a da ne govorimo o prijetnji fizičkim nasiljem"
5 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.10.2013. 09:46h

Saopštenje Pokreta za promjene (PZP) u vezi sa tokom rasprave na sjednici Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada, predstavlja beskrupulozan pokušaj da se gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši podmetnu riječi koje nije izgovorio i time se na najgrublji način okleveta u javnosti, navodi se u reagovanju Glavnog grada.

Iz PZP-a su u saopštenju, dostavljenom medijima naveli da je Mugoša odbornici Branki Bošnjak na sjednici pomenutog Odbora izrekao "tihu prijetnju" riječima "da ste muško, lako bih ja sa vama".

Do rasprave je došlo nakon što je Bošnjak kazala da su za tri nova člana upravnih odbora dostavljene njihove nepotpune biografije, što je pobudilo sumnju da nije riječ o stručnim ljudima.

"Činjenica je da je gradonačelnik, nakon što je odbornica Bošnjak ocijenila da su gradska preduzeća u katastrofalnoj situaciji i iznijela sumnje u pogledu predloženih članova upravnih odbora – replicirao: „… Reagujem samo zbog toga što se ovdje saopštavaju neistine, bez ijedne jedine činjenice. Koja su to preduzeća u katastrofi i o čemu vi pričate? Vi ste dama, inače bih upotrijebio drugi termin. O kakvoj katastrofi Vi pričate i o čemu Vi uopšte razmišljate? Imate li vi ijedan jedini dokaz da tako kumulativno pričate o radu tih preduzeća i angažmanu tih upravnih odbora?", navodi se u reagovanju.

Iz Glavnog grada navode da je tokom sljedećeg obraćanja Bošnjak navela: "Ne morate uopšte da uvažavate to jesam li žensko ili nisam. To nema nikakve veze".

"Gradonačelnik je nakratko prekinuo i rekao: "Samo zbog toga, inače bih drugačije razgovarao, malo žustrije i polemičnije". Dakle, sasvim je jasno da u riječima koje je izgovorio gradonačelnik nije bilo prijetnje, ni "tihe" ni bilo kakve druge, a da ne govorimo o prijetnji fizičkim nasiljem", piše u reagovanju Glavnog grada.

Uz pisano reagovanje, iz Glavnog grada je dostavljen i tonski zapis sa sjednice odbora za izbor i imenovanja.

Iz Glavnog grada u reagovanju ističu da je "iznošenje izmišljotina i podmetanje nekome nečega što nije izgovorio, nažalost sve prisutnije na javnoj sceni".

"Ipak, ne može da ne čudi činjenica da se neko usudi da izmišlja čak i u vezi sa događajem kome prisustvuju novinari i koji se snima, pa se bez ikakve sumnje može utvrditi šta je ko tačno rekao", navodi se u reagovaju Glavnog grada.

Tvrde da "PZP, međutim, ide i korak dalje, prigovarajući medijima što nisu prenijeli rečenicu koju su oni izmislili, navodeći da je "nijesu mogli prenijeti jer nije izgovorena".

U reagovanju se ističe da ostali navodi iz saopštenja PZP-a nisu vrijedni komentara i da su "istiniti baš kao i citat koji su izmislili".

Bonus video: