DPS Cetinje: SNP krivi gradonačelnika što poštuje građane Cetinja

IZ DPS-a navode da uprkos "dobronamjernim" savjetima OO SNP Cetinje, ta partija nema namjeru da se bavi drugim političkim strukturama
60 pregleda 0 komentar(a)
CPC, osveštanje, litija, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
CPC, osveštanje, litija, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 10.10.2013. 07:05h

Povodom optužbi Socijalističke narodne partije da se lokalna vlast na Cetinju stavlja na stranu Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) i time, kako su naveli, krši ustavno određenje da su vjerske zajednice odvojene od države reagovala je Demokratska partija socijalista (DPS).

Iz DPS-a navode da je Opštinski odbor SNP oglašavajući se povodom polaganja kamena temeljca za gradnju prvog novog objekta CPC na Cetinju, potvrdio da je i dalje snažno posvećen prevaziđenoj političkoj doktrini.

"I dalje se krećući pogrešnim kolosjekom, predstavnici OO SNP i ovog su puta najmanje rekli o onome koga su pokušali da napadnu - a mnogo više o sebi i o svojim stavovima. Poruka gradonačelnika (Aleksandar) Bogdanovića, da polaganje kamena temeljca predstavlja novi momenat u crnogorskoj istoriji, koja je prilično 'iskrivljena' u saopštenju OO SNP, poruka je uvažavanja ogromne većine građana Crne Gore, njihove potrebe i zahtjeva. To je poruka uvažavanja neraskidive veze Cetinja i Crne Gore, njenih simbola i duhovne snage", navodi se u saopštenju.

"To očigledno ne razumije jedino SNP i njen Opštinski odbor na Cetinju, koji umjesto poštovanja razlika izriče sudove kritike i krivi gradonačelnika što poštuje građane Cetinja i ne zatvara oči pred realnošću i zahtjevima budućnosti Crne Gore. I gradonačelnik i DPS napravili su jedini mogući gest prilikom polaganja kamena temeljca za crkvu Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, osnivača i utemeljivača Cetinja kao Prijestonice Crne Gore. Po nama, bila je to dužnost svih nas, ali niti smo krivili ni osporavali bilo koga zbog izbora svog ponašanja. A Cetinje će to najbolje ocijeniti i vrednovati", dodaje se u saopštenju.

IZ DPS-a navode da uprkos "dobronamjernim" savjetima OO SNP Cetinje, ta partija nema namjeru da se bavi drugim političkim strukturama i razlozima njihovog nepojavljivanja na navedenom skupu.

Bonus video: