Uoči izbora počinje obnova cetinjske Autobuske stanice: Ništa od nove

Predsjednik Skupštine i član Senata Milutin Vukić smatra da je postojeći objekat dovoljan za Cetinje
149 pregleda 34 komentar(a)
autobuska stanica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
autobuska stanica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 09.10.2013. 16:38h

Na Cetinju će za nekoliko dana, nakon 20 godina, početi rekonstrukcija Autobuske stanice, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović na sjednici Senata Prijestonice.

Iako je ranije najavljivan megalomanski projekat vrijedan više od dva miliona eura i gradnja nove stanice, sada je odlučeno da objekat bude rekonstruisan u postojećim gabaritima.

“Privatni preduzetnik u čijem je vlasništvu Autobuska stanica Duško Glendža nije u mogućnosti da još počne gradnju nove stanice. Zato će do izgradnje novog objekta postojeći biti rekonstruisan i imaće biletarnicu i dodatne sadržaje. Projekat rekonstrukcije je završen prije nekoliko dana i na taj način građani Cetinja će dobiti preko potrebnu Autobusku stanicu”, istakao je Bogdanović.

Što se tiče projekta izgradnje nove stanice, vrijednog dva i po miliona eura, dodao je on, rađen je u saradnji sa lokalnim investitorom.

“Prijestonica je ispunila sve neophodne preduslove za njegovu realizaciju, a posljednja je bila usvajanja izmjena i dopuna DUP-a za dio istorijskog jezgra, gdje se nalazi Autobuska stanica”, rekao je Bogdanović.

Kompjuterski prikaz planiranog stajališta u prijestonici

Predsjednik Senata i nekadašnji gradonačelnik Milovan Janković podržao je tu ideju.

“Tako će biti riješen jedan od najvećih infrastrukturnih problema u prijestonici”, dodao je on.

Predsjednik Skupštine i član Senata Milutin Vukić smatra da je postojeći objekat dovoljan za grad.

“Sumnjam u realizaciju projekta izgradnje nove autobuske stanice jer je riječ o velikoj investiciji od dva i po miliona eura. Projekat je, istina, odličan. Ali, u vremenu krize ne vidim mogućnost da počne njegova realizacija, pa je rekonstrukcija postojećeg objekta odlična ideja”, kazao je Vukić.

Lokalni izbori na Cetinju biće održani 16. novembra.

Treća traka

Predstavnik Ministarstva pomorstva i saobraćaja Dalibor Milošević najavio je da će uskoro početi gradnja treće trake u Markovićima.

“Učestvovaćemo u rekonstrukciji tri gradske ulice i jedne dionice regionalnog puta R1”, kazao je Milošević.

Bonus video: