DPS: Kritika Krivokapića pogrešno adresirana

“Zašto SDP nije htio da bude dio te priče, njihova je stvar. Neko u Boga vjeruje, a neko ne", piše u saopštenju
26 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2013. 18:43h

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je Krivokapiću da su građani Bog na zemlji i da o svakome daju sud na izborima.

“Neko u Boga vjeruje, a neko ne. Krivokapić, kao ateista dok je obrađivao biblijske teme, je zaboravio da su građani Bog na zemlji i da o svakom od nas daju svoj sud. A građani i o nama i o njemu i svima ostalima sude na izborima”, navodi se u saopštenju Informativne službe DPS-a.

DPS je istovremeno pozvao Krivokapića da zahtjev za poboljšanje odnosa državnih organa prema CPC iznese na sjednicama parlamenta ili Vlade u kojoj sjede ministri iz SDP-a.

U reagovanju na Krivokapićevu izjavu iz službe za informisanje DPS-a ocjenjeno je da je predsjednik SDP-a svoj stav trebao da iznese kroz javni dijalog ili u razgovorima sa koalicionim partnerima, bez prisustva medija.

“Ukoliko postoji potreba da se poboljša odnos državnog organa prema bilo kom udruženju, pa i vjerskoj oragnizaciji, takva ideja se može saopštiti na sjednicima Vlade ili parlamenta, u kojima sjede i ministri i poslanici SDP-a. Da je kritika Krivokapića pogrešno adresirana govori prisustvo funkcionera DPS i odsustvo SDP-a činu osvećenja kamena temeljca crkve posvećene Ivanu Crnojeviću u organizaciji CPC. DPS nije korila SDP zbog toga, niti je sebi pravila reklamu, postupili smo onako kako smo mislili da treba”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju DPS-u nijesu komentarisali Krivokapićeve tvrdnje da je Vlada motivisana partijskim, a ne državnim interesima, kao ni navode da hramom i takozvanom ljubavi prema srpstvu pokriva KAP, CEAC i ostali veliki odlivi novca

Bonus video: