Mugoša: Napadajući mene, pojedini iz SDP-a grade svoj politički dignitet

Mugoša je ocijenio da iz SDP-a žele da dokažu da su oni čistih ruku, a “da DPS, navodno, nije”
59 pregleda 22 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.10.2013. 14:27h

Gradonačelnik Miomir Mugoša ocijenio je da ne shvata ozbiljno komentare SDP-a “da na predstojeće izbore izlaze da bi srušili njega i njegovu političku korupciju”, objasnivši da pojedini ljudi iz te partije, napadajući njega, grade svoj politički dignitet.

“U toj partiji, to je profitabilno. Neko ko uđe u politički sukob sa mnom, vrlo brzo napreduje. Kad se dobije nalog, napadne i napreduje meteorski. Postajete član predsjedništva, iako vas u toj partiji ne cijene ni malo. Postanete odjednom potrpredsjendik partije i uzmete neka važna mjesta ...To je dio tog karusela”, ocijenio je Mugoša.

On je ocijenio da iz SDP-a žele da dokažu biračkom tijelu Podgorice da su oni čistih ruku, a “da DPS, navodno, nije”.

“Teško se povratiti na političku scenu poslije toliko godina. Sada daju neka lažna obećanja....Nema razloga za mržnju, mi smo desetak godina bili zajedno. Vidjećemo kako će to da ide. Ne može majka ili otac prati ruke od svog djeteta”, kazao je Mugoša, dodajući da ga mnogo ne dotiču komentari ”političkih marginalaca”.

Mugoša je na današnjoj pres konferenciji povodm sjutrašnje sjednice gradskog parlamenta, ocijenio da bitna pitanja oko bitisanja crkve i države u Crnoj Gori nijesu razriješena, objasnviši da će ih možda razrješavati zajedno sa međunarodnom zajednicom.

On je istakao da su imovinsko- pravni odnosi između Mitropolije crnogorsko-primorske i Glavnog grada, nakon 20 godina, riješeni na zadovoljavajući način.

Ističući da kod njega “nikad dualizma nije bilo”, Mugoša je dodao da je ateista, ali da poštuje svaku vjeru

“Prisustvovao sam osveštanju Hrama... Ne vidim tu nikakav poseban zaokret ni u politici ni u programu DPS-a. DPSu svojoj politici i u svom programu smatra da je Crnoj Gori dovoljna jedna pravoslavna crkva. Ovo nijesu hramovi na nebu nego su na zemlji. Građeni su, prevashodno novcem građana Crne Gore”, kazao je Mugoša.

Ističući da kod njega “nikad dualizma nije bilo”, Mugoša je dodao da je ateista, ali da poštuje svaku vjeru.

“Ja ne ulazim u kanonska prava, ali je realnost da postoji značajan broj građana koji traži svoja vjerska prava”, ocijenio je Mugoša.

On je danas istakao da samostalnosti gradske opštine Tuzi ne može biti bez referenduma i mišljenja nadležnih.

Bonus video: