Dritan Abazović: Albanske partije da prestanu trgovinu sa DPS

On je pozvao lidere albanskih partija da prestanu da se ponižavaju i prihvataju “mrvice sa prljavog stola DPS”
64 pregleda 6 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Dritan Abazović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2013. 15:26h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović pozvao je albanske lidere iz Tuzi da prestanu da trguju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) koja je po njegovom mišljenju glavni krivac što građani Malesije već 20 godina ne mogu ostvariti svoja prava.

Abazović je kazao da je ponuda potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića da Tuzi imaju ingerencije opštine, osim što bi ostale u administrativnim granicama Podgorice i što bi im iznos ukupnog budžeta određivala podgorička vlast nastavak cinične politike ponižavanja građana i zdravog razuma.

“Gora stvar od toga je što Marović pronalazi sagovornike u pojedinim albanskim partijama, koje sada je jasno, vode istu politiku kao i DPS, samo što se različito zovu”, kazao je Abazović za “Vijesti”.

On je pozvao lidere albanskih partija da prestanu da se ponižavaju i prihvataju “mrvice sa prljavog stola DPS”.

“Pozivam ih da prestanu trgovati sa aferašima sa Zavale, i da snažno stanu na stavu da Opština Tuzi postane punopravna u proceduri istoj kako što je važila i za druge novoformirane opštine.

Prestanite da se ponižavate i prihvatate mrvice sa prljavog stola DPS-a, koji je glavni krivac što građani Malesije već 20 godina ne mogu ostvariti svoja prava i zbog kojih ih je sve manje i manje u Crnoj Gori, a sve više po bjelom svijetu”, rekao je Abazović .

On je ocijenio da je prošlo vrijeme kada su Marović i njemu slični pod prijetnjima mogli uobličavati volju naroda koji živi u strahu kojeg su oni proizveli. “Sada se moraju poštov at i neke norme, jer oni ni jedni drugima ne vjeruju na riječ”, kazao je on i dodao da je problem je što i dalje ima onih koji zbog sitnih privilegija i apanaža, žrtvuju i obraz i interes građana koji ih predstavljaju.

Bonus video: