PORUČIO DA ĆE RADITI ZA DOBRO SVIH ZEĆANA

Stijepović na čelu SO u Golubovcima

On je izabran tajnim glasanjem odbornika DPS- SD. Predstavnici Demokrata, SNP-a i DF-a su zasijedanje napustili prije glasanja
569 pregleda 1 komentar(a)
Ratko STijepović, Foto: Zoran Đurić
Ratko STijepović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.07.2018. 13:34h

Predsjednik Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci će u naredne četiri godine biti diplomirani inženjer elektrotehnike Ratko Stijepović (DPS).

Aktuelnog predsjednika opštinskog odbora DPS-a Golubovci su na poziciju predsjednika Skupštine tajnim glasanjem izabrali odbornici DPS-SD. Predstavnici Demokrata, SNP-a i DF-a su zasijedanje napustili prije glasanja.

Stijepović je kazao da će sa odbornicima koji su ga birali u narednom periodu raditi za dobro svih stanovnika Zete.

„Trudiću se da donosimo dobre i kvalitetne odluke, u cilju prosperiteta Opštine Golubovci“, kazao je novoizabrani predsjednik Skupštine.

Sjednica, na kojoj je trebalo da bude izabran i predsjednik Opštine, je nakon izbora predsjednika Skupštine prekinuta i trebalo bi da bude nastavljena u narednih mjesec dana.

Tokom rasprave, odbornica SNP-a Slađana Kaluđerović je kazala da kašnjenje u izboru predsjednika lokalnog parlamenta i odlaganje izbora predsjednika Opštine predstavlja odraz političke nezrelosti i neodgovornosti prema građanima Zete.

„Lično nemam ništa protiv Ratka Stijepovića, ali bilo koji predlog DPS-a predstavlja personifikaciju loše politike koju ste vodili u prethodnim mandatima. Posebno moramo imati u vidu sve izborne zloupotrebe i mahinacije kojima ste se služili i zahvaljujući kojima imate ovu većinu“, kazala je odbornica SNP-a.

Odbornik Demokrata Luka Krstović ocijenio je da odbornici koalicije Zeta za 21.vijek neće prisustvovati glasanju, zbog „predizbornih prepucavanja i aktivnosti“.

„Jako je bitno da u svom mandatu,ako danas budete izabrani, adekvatno podnesete teret te, rekao bi čovjek, lake funkcije, uzevši u obzir koliko je bilo činjenje vašeg prethodnika, koji je za visok kvantum plate radio nekoliko dana u toku godine“, kazao je Krstović.

Odbornik DF-a Aleksandar Kojičić je poručio Stijepoviću da radi na tome da se novac troši namjenski i domaćinski i da se ozbiljno radi.

„Krenite od svoje kuće. Kad završite prošetajte malo i obratite pažnju da iza Doma ima otvorena šahta...Negdje ćete se i spotaći na raspalu ogradu...Kakva vam je kuća, takvo vam je sve. ..Daćemo vam šansu i određeno vrijeme da vidimo šta ćete da uradite“, istakao je Kojičić.

Dosadašnji predsjednik Opštine Golubovci Dušan Radonjić (DPS) je kazao da su jedinstveni u stavu da u zakonodavnom smislu treba da ih predstavlja neko ko ih i u partijskom smislu predstavlja na najvećem nivou.

„To je jednoglasna odluka organa naše partije. Smatramo da smo predložili najboljeg kandidata za tu funkciju i na to nas preporučuju izborni rezultati“, ocijenio je Radonjić.

"Ne brinite, nadoknade su vam zagarantovane"

Radonjić je predstavnicima opozicije kazao da nije prvi put da se u Skupštini dešava da opozicionari za govornicom čitaju „nešto što im drugi napišu“.

„Vi se ne brinite.Vama su odborničke nadoknade i opozicione odborničke klupe zagarantovane. Tu će vam biti ugodno narednih četiri godine...Ono po čemu se vi prepoznajete je još jedno u nizu razočaranja vaših birača...“, kazao je Radonjić.

Krstović mu je odgovorio da se ne brine gdje će sjedjeti, jer „nije poenta gdje sjedite, nego šta govorite i što obećavate“.

„Oni koji su se za račun vaše politike trudili da na nivou Glanvog grada ostvarite što bolji izborni rezultat su učestvovali u prebijanju mog rođenog brata, momka koji je zahvaljujući meni, uzeo učešće u političkom životu. ..“, istakao je Krstović.

Kaluđerović je odgovorila da sama piše svoje govore, navodeći da će opozicija svoje odborničke nadoknade dobro zaraditi za razliku od odbornika DPS-a.