Bojović: Cilj Pravedne na Cetinju je da pošalje DPS u opoziciju

On je rekao da će se Pravedna baviti ekonomskim pitanjima i da imaju četiri ključne poruke
2 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rade Bojović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.10.2013. 11:34h

Cilj Pravedne Crne Gore na lokalnim izorima na Cetinju je da pošalje Demokratsku partiju socijalista (DPS) na opozicione klupe i ekonomski oporavi Prijestonicu, kazao je predsjednik Izvršnog odbra tog političkog kluba, Rade Bojović.Predstavnici Pravedne su na konferenciji za novinare u Podgorici predstavila način na koji će učestvovati na izborima na Cetinju 16. novembra, a njihov slogan „Pravda za Prijestonicu“.Bojović je kazao da je Pravedna za razliku od ostalih učesnika na izborima, zaokružila jasan odgovor na probleme u Prijestonici i da se u njihovom programu nalazi ekonomski oporavak Cetinja.

Četiri ključne poruke On je rekao da će se Pravedna baviti ekonomskim pitanjima i da imaju četiri ključne poruke.„Prva je da smo mi nestranačka politika i naša ideja je da afirmišemo profesionalizam i depolitizacija lokalne samouprave“, naveo je Bojović.Prema njegovim riječima, druga poruka se tiče promjene vlasti.„Smatramo da DPS treba da ode na opozicione klupe i da se na Cetinju formira nova reformatorska lokalna uprava“, kazao je Bojović.Strategija Pravedne, odnosno treća poruka, je prema riječima Bojovića ekonomski oporavak Prijestonice.„Imamo ideju da lokalni budžet i administracija, postane isključivo podrška privatnom sektoru iz oblasti proizvodnje, ekologije, agronomije, energetike, naučnih, kulturnih i sportskih inovacija“, rekao je on. Bojović je naveo da u Pravednoj smatraju da Cetinje treba da postane jedinstvena biznis zona u Crnoj Gori. Njihov cilj je, dodao je, integracija lokalne vlasti sa potencijalima iz privatnog i nevladinog sektora što bi, smatra Bojović, smanjilo administraciju. „Administracija bi bila svedena na mjeru održivosti“, precizirao je Bojović.On je kazao da se infastruktura na Cetinju ne treba razvijati po „milostivom DPS-ovskom modelu“.

„Lokalni DPS stalno ide u Podgoricu da bi na taj način obezbjeđivao svoje političko vladanje". Naša ideja je izmještanje takvog ponašanja na razvojne euro fondove preko angažovanja domaćih konsultantskih biznis i NVO grupa“, rekao je Bojović.Četvrta poruka se, prema njegovim riječima, odnosi na strategiju upravljačke podrške ekonomije na Cetinju.„Cetinje je prezaduženo i poruka je da nećemo da vraćamo vaše pare do onih vremena kada oporavljena bude u stanju da vraća obaveze iz prethodnog perioda“, rekao je Bojović.On je kazao da Pravedna nije zainteresovana za postizbornu saradnju i koaliciju sa DPS-om, a da su ostalim političkim subjektima na Cetinju „otovrena vrata ukoliko se nađe zajednički programski jezik“.Upitan da prokomentariše dešavanja vezana za osvećenje hrama u Podgorici, Bojović je ocijenio da je vidljiva snažna politička ofanziva Srpske pravoslavne crkve (SPC) i politička ljubav između SPC i DPS-a.„Osveštanje hrama bila je prilika da SPC pruži ruku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC). Imaćemo situaciju gdje će to biti dodatno osnaživanje pozicija SPC uz očiglednu tajnu i javnu podršku vladajućih struktura prije svega DPS-a“, ocijenio je Bojović.

Bonus video: