Glavni pljevaljski imam: BS ništa ne može dok glasate fašiste iz DPS-a

Bukovica, deportacije, teroristički napadi po Pljevljima, pa to su radili sadašnji istaknuti članovi DPS-a i na lokalnom i na državnom nivou!
195 pregleda 114 komentar(a)
Ažurirano: 03.10.2013. 16:49h

Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić nazvao je juče Demokratsku partiju socijalista (DPS) “fašistima” kojima Bošnjaci daju glasove i poručio da će skinuti kapu onom “če(t)lniku DPS-a” koji javno prizna gdje je bio i šta je radio 90-ih godina.

Tokom polemike na Fejsbuku Kadribašić je jednom od prijatelja “iskreno kazao” da će kukati obojica, dok god budete davali glasove DPS-u i SDP-u.

“Niti jedno pravo ti nije dao DPS, pa ni jezik! Za to je zaslužna isključivo BS! DPS bi ti uzeo i ono što imaš! Bukovica, deportacije, teroristički napadi po Pljevljima 90-ih godina, pa to su radili sadašnji istaknuti članovi DPS-a i na lokalnom i na državnom nivou! I nikada se neće istražiti niti jedan takav slučaj dok god mi budemo rasipali glasove! Samo jedan od če(t)lnika DPS-a neka izađe i javno kaže i prizna gdje je bio i šta je radio 90-ih godina, ja mu skidam kapu!”, napisao jeKadribašić, koji je javno učestvovao u kampanji Bošnjačke stranke tokom parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine.

Nekoliko minuta nakon što su ga “Vijesti” kontaktirale, on je izbrisao sporne komentare. Prva njegova sljedeća poruka na Fejsbuku, nakon što je izbrisao komentare, bila je:”Eto ti ga sad... Krk, Milojka”

Dodao je da se sada “lahko” kriti iza maske “tzv. Bošnjaka po službenoj dužnosti” koji im donose glasove jer za uzvrat dobiju po neko mjesto u nekom Upravnom odboru i mašu sa papirom nacionalne jednakosti i demokratije.

Na primjedbu da je BS slabo šta uradila za Bošnjački narod, Kadribašić je odgovorio:

“Ja ti kažem, niti su mogli šta uraditi niti će moći sve dok mi budemo davali glasove fašistima”.

Višednevnu polemiku na Kadribašićevom profilu je izazvao tekst koji je podijelio sa sajta BS pod naslovom „Gdje nema tigra tu se i zec smatra vladarem“, autora Mirsada Azemovića.

U njemu se isticanje bošnjačke zastave pored crnogorske u Rožajama, povodom Dana opštine 30. septembra, tumači kao iznuđeni potez jer je „vječiti vladar prepoznao opasnost od buđenja bošnjačke svijesti kod njegovih sugrađana i zbog straha od poraza i gubljena privilegija koje je uživao dvije pune decenije...”

“Potpuno je jasno da se tigar vratio u liku i djelu Bošnjačke stranke i njenog lidera“, piše u tekstu Azemovića.

Glavni imam u Pljevljima je na Fejsbuk profilu snažno zastupao Bošnjačku stranku.

Na pitanje pojednih prijatelja, sugrađana „gdje je bio taj tigar kada je u pitanju Bukovica, Pljevlja i deportacije devedesetih“, zašto su „prećutno odobravali sramne presude za takva nedjela“ i šta je BS uradila dok je bila u vlasti na državnom nivou, imam Husein-pašine džamije je napisao:

„Ti se uporno trudiš da krivo shvatiš! Ja ti kažem, niti su mogli šta uraditi, niti će moći sve dok mi budemo davali glasove fašistima“.

On je na društvenoj mreži ocijenio da je grad pod Golubinjom „bastion Bošnjaštva i da je prava bruka da jedna nacionalna stranka Bošnjaka nema zaokruženo svoje biračko tijelo u Pljevljima“.

"Eto ti ga sad": Sa Kadribašićevog profila (FOTO: Facebook)

U telefonskom razgovoru Kadribašić je na konstataciju novinarke “Vijesti” da je u svojim statusima DPS nazvao “fašistima” i “četnicima”, a žučno branio stavove BS odgovorio: „Normalno“.

Upitan šta je od to dvoje za njega normalno, uzvratio je pitanjem: „Jesam li nešto pogriješio?“.

Kadribašić je kazao i da „imaš tamo sve komentare, sve je rečeno“

„Nigdje ne piše da su fašističke partije DPS ili SDP. Ja sam za to da se glasa Bošnjačka stranka, a fašisti su oni koje smo mi u Crnoj Gori do sada glasali“, rekao je Kadribašić.

Nekoliko minuta nakon što su ga “Vijesti” kontaktirale, on je izbrisao sporne komentare. Prva njegova sljedeća poruka na Fejsbuku, nakon što je izbrisao komentare, bila je:”Eto ti ga sad... Krk, Milojka”.

Galerija

Bonus video: