Afera snimak: Kontrolno saslušanje Vučkovića 11. oktobra

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović rekao je ranije da očekuje da Vučković saopšti da je "završio istragu i da je preduzeo odgovarajuće mjere"
1 komentar(a)
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.10.2013. 14:05h

Članovi Odbora za antikorupciju obaviće 11. oktobra kontrolno saslušanje vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Veselina Vučkovića povodom aktivnosti koje su preduzete na rasvjetljavanju afere Snimak.

Predsjednik Odbora Predrag Bulatović rekao je ranije da očekuje da Vučković saopšti da je "završio istragu i da je preduzeo odgovarajuće mjere".

"Ako su moguće mjere krivično-pravnog progona zaobišle neke od aktera, Vrhovni državni tužilac mora to ubjedljivo i argumentovano da obrazloži javnosti i skupštinskom Odboru za antikorupciju", poručio je on.

Bulatović je kazao da je za njega i sve u opoziciji, kao i za ubjedljivo veliki dio javnosti u Crnoj Gori, afera Snimak čvrst dokaz kako se organizovano i sistematično osmišljava, kreira i sprovodi, brutalnim kršenjem zakona i zloupotrebom vlasti, prekrajanje stvarne volje građana.

"Ako Vrhovni državni tužilac ne procesuira neke aktere iz Snimka zbog zloupotreba, već na prvom koraku hvaljene normativne promjene u tužilaštvu i pravosuđu doživjeće totalni debakl", ocijenio je on.

Bonus video: