MVPEI: Protest u Njujorku nije bio usmjeren prema Đukanoviću

"Delegacija Crne Gore, koja je prisustvovala večeri, bila je srdačno primljena i pozdravljena od svih učesnika"
0 komentar(a)
albanska dijaspora Njujork protest, Foto: Malesia.org
albanska dijaspora Njujork protest, Foto: Malesia.org
Ažurirano: 02.10.2013. 09:28h

Protest predstavnika albanske dijaspore u Njujorku, na dan odžavanja godišnje večere Albansko-američkog Savjeta (NAAC), okupio je zanemarljiv broj pojedinaca, pripadnika politički radikalnijih albanskih klubova iz Detroita, a njihova reakcija je bila usmjerena prema organizatorima Gala večere, zbog upućivanja poziva predsjedniku Vlade Đukanoviću, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

"Napominjemo da predsjednik Vlade nije ni planirao da prisustvuje večeri, te da je na takav poziv, prethodnih i ove godine u ime države Crne Gore bio prisutan ambasador Crne Gore", navodi se u saopštenju MVPEI.

Kako se navodi, protesta u vrijeme obraćanja premijera, pred zgradom UN-a nije bilo, a "oko 20 demonstranata je pola sata protestovalo na ulici ispred zgrade Generalnog Konzulata Crne Gore, odnosno ispred sjedišta NAAC-a, koje se nalazi u istoj zgradi".

Iz Ministarstva pišu da je na protest ispred sale “Cipriani” u kojoj je organizovana večera, došlo je manje od 15 osoba sa transparentima na albanskom jeziku.

"Delegacija Crne Gore, koja je prisustvovala večeri, bila je srdačno primljena i pozdravljena od svih učesnika. Visoki funkcioneri Albanije i Kosova su iskazali svoje žaljenje zbog ovih događaja i prenijeli uvjeravanja da se radi o neprihvatljivim stavovima zanemarljivog broja ekstremnih grupa", navodi se.

U MVPEI smatraju da je iskazivanje političkih nezadovoljstava tokom sjednice GSUN na visokom nivou nije ništa neuobičajeno za Njujork, i svakodnevno na posebnim, za to određenim mjestima, okupljaju se brojni klubovi, nevladine organizacije i nezadovoljni pojedinci.

Bonus video: