Danilović pozvao lidere opozicije da na sastanku sa Hanom nastupe zajedno

Danilović naveo da Evropska unija u opoziciji mora prepoznati pouzdane partnere za konačnu demokratizaciju Crne Gore
2445 pregleda 29 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2019. 12:33h

Opozicija na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom treba da nastupi zajedno, poručio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Han će boraviti u Crnoj Gori 21. i 22. februara i kako je potvrđeno "Vijestima" sastaće se sa liderima parlamentarnih stranaka opozicije.

"Mislim, da je to najmanje što možemo danas da uradimo za građane. Umjesto proklamovanja zajedništva, umjesto da se kunemo u vlastito opozicionarstvo, mi iz Ujedinjene Crne Gore, pozivamo da iskoristimo protokol koji je predviđen i pojavimo se svi, kao predstavnici 180.000 građana, kao predstavnici 39. poslanika, i razgovaramo otvoreno sa Johanesom Hanom", saopštio je Danilović.

Istakao je da će biti "štetno" ako opozicioni lideri sa Hanom budu razgovarali razdijeljeni na one koji su u Skupštini i van nje.

"Napravićemo veliku grešku i poslati pogrešnu poruku. Jedinstveni nastup bi dao snagu i ozbiljnost susretu. Da su nas kolege razumjele i da smo 18. februara, kako je predlagala UCG, napravili makar nezvanični susret svih opozicionih subjekata, danas bih već bio siguran da bi sastanak sa Hanom imao istorijski značaj. Ipak, raduje činjenica da će, očigledno, ogromna većina stranaka govoriti o uslovu bez kojega se iz ove krize ne može izaći - o formiranju tehničke vlade ili Vlade državnog jedinstva koju UCG uporno i prilično usamljeno zagovara cijelu godinu i nesto više".

Danilović je naveo i da Evropska unija u opoziciji mora prepoznati pouzdane partnere za konačnu demokratizaciju Crne Gore.

"Alternativu koja ima mudre i razumne zahtjeve, čuvare mira i stabilnosti, političare koji već sjutra mogu preuzeti vođenje države i međusobno se razumjeti. Vjerujemo da su naše kolege ovoga svjesne i da bi svako insistiranje na partijskim posebnostima nanijelo nemjerljivu štetu i usporilo procese. Usporilo ili ih obesmislilo za nepodnošljivo dug vremenski period", naveo je Danilović

Bonus video: