Bečić: Mugoša nastavlja sa obećanjima, njemu data riječ ne znači mnogo

"Mugoša kreće sa novim obećanjima i novim prevarama koje u potpunosti razotkrivaju cilj DPS-a kada je u pitanju područje Malesije", naveo je Bečić
78 pregleda 6 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.10.2013. 15:49h

Gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, nastavio je da daje obećanja o budućnosti Gradske opštine Tuzi, koja u potpunosti razotkrivaju cilj Demokratske partije socijalista (DPS) kada je u pitanju područje Malesije, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog grada, Aleksa Bečić, kazao je da je Mugoša još jednom potvrdio da njemu data riječ ne znači mnogo.

Iz SNP-a su, zbog toga, podsjetili na dešavanja koja su obilježila mart- mjesec rada Skupštine Glavnog grada.

Bečić navodi da je potpuno bilo jasno da se radi o dnevno političkoj igri, “ko zna kojoj po redu, sa ciljem dobijanja glasova sa područija Malesije na bazi praznih obećanja i očigledne prevare građana sa tog područija”

"Klub odbornika SNP-a je odmah ukazao da je navedeni zaključak nezakonit i nerealan i da je samo u funkciji još jedne prevare građana Malesije u cilju pobjede predsjedničkog kandidata Vujanovića", rekao je Bečić.

On je podsjetio da su tada saopštili da je, saglasno Zakonu o teritorijalnoj organizaciji, neophodno ispuniti sedam koraka, odnosno formalno pravnih pretpostavki da bi GO Tuzi postala samostalna opština.

"A da do tada, a tako je i sada, nije ispunjen niti jedan. Potpuno je apsurdno bilo da Skupština Glavnog grada zakljucima određuje rok održavanja referenduma, a da pri tome ne postoji Inicijativa, niti Studija o opravdanosti teritorijalne promjene, kao ni pozitivno mišljenje Ministarstva unutrašnjih poslova u odnosu na njih", naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, referendum je, kao četvrti korak, samo logična posledica koju Zakon o teritorijalnoj organizaciji predviđa kada se ispune navedeni pravni uslovi.

"A nakon toga imamo još nekoliko koraka do punopravnosti opštine".

Bečić je pitao Mugošu i DPS, "da bi potpuno razobličili novu političku prevaru DPS-a u susret izborima u Podgorici”, da li će područje Gradske opštine Tuzi biti dio izbornog procesa za lokalne izbore u Podgorici

Mugoša je na tu argumentaciju, dodaje se u saopštenju, odgovorio: "pominjali ste sedam koraka, pred nama je prema našoj projekciji sedam mjeseci dovoljnih da sve ispoštujemo kako treba".

Prema njegovim riječima, 29. septembra, odnosno na pragu isteka sedam mjeseci od obećanja i te sjednice, a imajući u vidu da ništa od obećanog nije ispunjeno, Mugoša kreće sa novim obećanjima i novim prevarama koje u potpunosti razotkrivaju cilj DPS-a kada je u pitanju područje Malesije, na šta je SNP ukazao još početkom ove godine.

Bečić dodaje da je Mugoša najavio da će referendum biti održan prije lokalnih izbora u Podgorici, na proljeće naredne godine.

On je pitao Mugošu i DPS, "da bi potpuno razobličili novu političku prevaru DPS-a u susret izborima u Podgorici”, da li će područje Gradske opštine Tuzi biti dio izbornog procesa za lokalne izbore u Podgorici.

"Odnosno, ako referendum kako se realno očekuje bude pozitivan, da li će na lokalnim izborima u Podgorici koji će, kako reče Gradonačelnik, uslijediti poslije toga, glasati birači sa područija Gradske opštine Tuzi", pitao je Bečić.

On je ponovio da je održavanje referenduma četvrti od sedam koraka za dobijanje punopravne opštine.

"Pa zato i pitanje da li će do lokalnih izbora u Podgorici Tuzi biti samostalna opština? Tvrdim da neće jer će DPS ciljano prolongirati nakon referenduma dalje korake u Vladi, odnosno Skupštini koji vode samostalnosti opštine, kako bi građani Malesije učestvovali na lokalnim izborima u Podgorici", dodao je Bečić.

Realizovanjem scenarija po kojem bi područje Malesije steklo status punopravne opštine ubrzo nakon održavanja izbora u Podgorici, moglo bi se desiti da političku strukturu vlasti u Glavnom gradu za naredni četvorogodišnji mandate presudno opredijele birači sa područja koje, ubrzo nakon održanih izbora više neće pripadati glavnom gradu.

“Uvjeren sam da građani Malesiji takav scenario koji im pripremaju Mugoša i DPS ne žele, jer nije u interesu ni njima, niti bilo kom građaninu Podgorice”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, rezulatati poslednjih nekoliko izbornih procesa su pokazali da DPS gubi povjerenje građana Podgorice, jer je ostao u velikoj manjini.

"Ta tendencija se nastavlja, tako da i izloženi scenario ne može spasiti DPS gubitka vlasti u Podgorici, ali sam bio duzan ukazati kakva se igra sprema u organizaciji DPS sa ciljem nove prevare građana Malesije, a kako bi se pokušalo opstati na vlasti u Podgorici, ne mareći pri tom što takva vlast ne bi imala izborni legitimitet, ma ko je činio", zaključio je Bečić.

Bonus video: