"BAČENA RUKAVICA U LICE PREDSJEDNIKA"

Dajković: Pobjedom Barana i javno počeo sukob između Đukanovića i Markovića

Javna je tajna, kaže generalni sekretar Prave Crne Gore, da je Raičević postavljen na mjesto predsjednika Opštine Bar po direktivi Đukanovića
5992 pregleda 63 komentar(a)
Dajković, Foto: Prava Crna Gora
Dajković, Foto: Prava Crna Gora

Odlukom premijera Markovića da, zbog pritiska građana Bara, obustavi gradnju vrtića u tom gradu, bačena je rukavica u lice, ne predsjedniku te opštine, Dušanu Raičeviću, već isključivo predsjedniku države, Milu Đukanoviću, smatra generalni sekretar Prave Crne Gore, Vladislav Dajković.

"Ono što se već znalo, makar u krugovima zainteresovane javnosti, danas je dobilo i svoj javni oblik", rekao je Dajković.

Kako je kazao, Raičević, ali i cjelokupni barski odbor DPS-a, nisu htjeli da popuste i odustanu od gradnje, uprkos masovnim protestima Barana zbog sječe više desetina starih čempresa, ali i uprkos "ogromnom gnijevu građana zbog učestalih, grubih i nasilnih akcija policije".

Javna je tajna, navodi Dajković, da je mladi predsjednik Opštine Bar postavljen na to mjesto upravo po direktivi Đukanovića.

"S tim u vezi, Markovićeva odluka da ipak pogazi, anulira i gurne u zapećak volju gradonačelnika, ali i cijelog barskog odbora DPS-a, da se gradnja ipak nastavi, u direktnoj je konfrontaciji sa Đukanovićevim internim stavom da u slučaju gradnje vrtića ne treba povlađivati. Da su odnosi između dva najmoćnija čovjeka u državi loši, dodatno govori činjenica potkrijepljena našim izvorima, da su odnosi između njihove djece, tačnije sinova koji međusobno ne komuniciraju, ozbiljno narušeno, čime se već duže stvara razdor u brojnoj omladini koja se nalazi u okviru Savjeta mladih DPS-a", navodi Dajković.

On ocjenjuje da se ovom odlukom Markovića, koja se, kako je rekao, može tumačiti kao početak javnog sukoba sa Đukanovićem, "pospješuje i uporna priča biznismena Duška Kneževića o ''zdravom tkivu'' DPS-a koje treba da se otarasi Đukanovića."

"Naravno, to 'zdravo tkivo' je ono koje predvodi, pogađamo, premijer Duško Marković. Ipak, bilo kako bilo, čini se da će konačan pad i jednog i drugog ''tkiva'' DPS-a krenuti upravo iz Bara, gdje su stotine hrabrih građanki i građana izvojevale simboličnu, a nadamo se i sudbonosnu pobjedu nad razgoropađenim sistemom – pobjedu koja će ohrabriti i dati vjetar u leđa hiljadama ljudi koji se očekuju na građanskom protestu zakazanom za iduću subotu u Podgorici", zaključuje Dajković.

Preporučujemo za Vas