Albanska dijaspora u Njujorku protestovala zbog Đukanovića

Demonstranti su nosili transparente “Đukanović je ratni zločinac”, “Malesija nije na prodaju” i “Tražite oprost od Albanaca”
0 komentar(a)
Njujork dijaspora protest Đukanović, Foto: Malesia.org
Njujork dijaspora protest Đukanović, Foto: Malesia.org
Ažurirano: 29.09.2013. 06:45h

Kosovski ministar vanjskih poslova Enver Hodžaj obećao je predstavnicima albanske dijaspore da će kroz komunikaciju sa crnogorskom Vladom tražiti poboljšanje položaja sunarodnika u Crnoj Gori, objavio je portal malesia.org.

Hodžaj se, kako prenosi portal, u petak uveče sastao sa predstavnicima dijela organizacija koje okupljaju dijasporu a koji su protestovali zbog odluke Albansko-američkog nacionalnog savjeta (NAAC) da premijera Mila Đukanovića pozove na godišnju svečanost u Njujorku.

Oko 150 predstavnika organizacija “Malsia e madhe”, “Dede Gjon Luli” i Albansko-američkog fronta su protestvovali ispred zgrade Ujedinjenih nacija i crnogorskog konzulata, izražavajući time nezadovoljstvo politikom Đukanovića prema Albancima u Crnoj Gori.

Kako prenosi portal, demonstranti su nosili transparente “Đukanović je ratni zločinac”, “Malesija nije na prodaju” i “Tražite oprost od Albanaca” nakon čega je sa organizatorima razgovarao kosovski šef diplomatije i obećao da će kolegama iz Crne Gore prenijeti njihove zahtjeve.

Svečanost koja je održana u hotelu “Cipriani”, NAAC je organizovao u čast pojedinaca koji su na jedinstven način pomogli albanskom narodu.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali premijer i predsjednik Albanije Edi Rama i Bujar Nišani, kosovski premijer Hašim Tači , potpredsjednik vlade Makedonije Musa Džaferi i nekoliko kongresmena poznatih po saradnji sa albanskom dijasporom.

Iz Đukanovićevog kabineta “Vijestima” nije odgovoreno kakav je stav premijera prema protestima.

Bonus video: